Imovinske kartice dužnosnika u KŽ – načelnici voze traktore, imaju šume, oružje i dionice

Imovinske kartice dužnosnika u KŽ – načelnici voze traktore, imaju
šume, oružje i dionice

Što sve posjeduju dužnosnici u Karlovačkoj županiji, odnosno što su to prijavljivali u svojim imovinskom karticama, na zanimljiv način pobrojao je riječki Novi list. Od kuća, stanova, vikendica, zemljišta, automobila, motocikla, traktora, konja, pištolja, karabina, pa čak i dionica Nogometnog kluba Hajduk – šarolik je popis vlasništva.

Poziciju najimućnijeg i dalje premoćno drži dugoreški gradonačelnik Ivan Baršić (HSS), čija se imovina u grubo procjenjuje na više od pet milijuna kuna. U Baršićevoj imovinskoj kartici nalazi se kuća u Dugoj Resi vrijedna milijun kuna, zatim gospodarski i poslovni objekt vrijedni oko 1,2 milijuna, te naslijeđeno građevinsko zemljište, šuma i oranica čija se cijena kreće oko 3,3 milijuna kuna. Prvi građanin Duge Rese posjeduje i tvrtku “I. B. obrada”, koja nominalno vrijedi 23.600 kuna, ali joj je stvarna vrijednost daleko veća. To svjedoči činjenica da je lani na ime dobiti prihodovao 217 tisuća kuna. Baršić uz navedeno posjeduje tri godine star “passat” čija je vrijednost 172 tisuće kuna, te braniteljske dionice u vrijednosti 16 tisuća kuna, piše riječki dnevnik.

Na ljestvici dalje slijedi netretićki načelnik Ivan Gračan (HDZ), koji posjeduje kuću na Donjim Stativama, stanove u Karlovcu i Netretiću, garažu, vinograd s klijeti, oranice i pašnjak. Ukupna vrijednost nekretnina mu je dva milijuna kuna, a ima i metalski obrt, koji mu je lani donio dobit od dvjestotinjak tisuća kuna. Prijavio je i štednju od 58 tisuća eura. Imovina dožupana Josipa Šafara (HDZ) i karlovačke dogradonačelnice Marine Kolaković (HSS) procjenjuje se na oko 2,2 milijuna kuna. Potonja uz stan, dvije kuće, oranice i auto, posjeduje i četvrtinu vlasništva u tvrtki “Europatrade” čija vrijednost nije navedena.

Načelnik Žakanja Nikola Sopčić (HDZ) ima kuću, stan, apartman, poslovni prostor, zemljišta i automobil ukupno vrijednih oko 2,1 milijun kuna, dok se imovina dožupana Ivana Banjavčića (HSS), lasinjskog načelnika Josipa Erege (HDZ) i slunjskog gradonačelnika Ivana Bogovića (HDZ) vrti oko 1,7 milijuna kuna. Prvi građanin Slunja i saborski zastupnik HDZ-a uz manje – više klasičnu imovinu poput kuća, zemljišta i vozila, posjeduje i Auto – školu, koja nominalno vrijedi pola milijuna kuna.

Zanimljive detalje Novi list iznosi iz imovinskih kartica načelnika Barilovića Dražena Perakovića, Josipdolčanina Zlatka Mihaljevića i Tounjca Ivice Sopeka. Peraković pored kuće, gospodarske zgrade, zemljišta, šume i automobila posjeduje i tri konja – pastuha »holstein«, rasplodnu kobilu te ždrijebe čija je vrijednost četrdesetak tisuća kuna. Mihaljević je, pored kuće, poslovnog prostora, oranice i voćnjaka prijavio posjedovanje dva lovačka karabina, dvije puške i dva pištolja, dok je Sopek u svojoj imovinskoj kartici naveo da, uz stan, dva auta i kuću u izgradnji posjeduje i deset dionica Nogometnog kluba Hajduk iz Splita, vrijednih pet tisuća kuna.

Prijavljena imovina gradonačelnika Ogulina Nikole Magdića procijenjena je na 1,4 milijuna kuna, župana Ivana Vučića na 1,3 milijuna kuna, dok u red skromnijih svakako spadaju karlovački gradonačelnik Damir Jelić (HDZ) i ozaljska gradonačelnica Biserka Vranić (SDP). Jelić posjeduje samo stan, garažu i “opel astru” koje je procijenio na ukupno 64 tisuće eura, dok Vranić ima stan vrijedan 240 tisuće kuna kojeg je kupila na kredit i šest godina stari “hyundai” od 45 tisuća. Prijavila je i ušteđevinu od 200 tisuća kuna.

Najsiromašniji su plaščanski načelnik Ivan Šego (HDZ) i Ivan Škrtić (HDZ) iz Generalskog Stola. Jedini su ovdašnji dužnosnici koji u vlasništvu nemaju kuću ili stan, a od imovine su prijavili samo stare automobile. Šego posjeduje 20 godina star “kadett” i 14 godina stari “vento” kojeg je procijenio na sedam tisuća kuna, a Škrtić 14 godina star “hyundai” vrijedan šest tisuća i zemljište vrijedno deset tisuća.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest