HE Lešće – župan obećao sanaciju uništenog, tražit će od HEP-a da poštuje mjere

HE Lešće – župan obećao sanaciju uništenog, tražit će od HEP-a da
poštuje mjere

Hrvatska elektroprivreda morat će sanirati štetu nastalu erozijom tla nizvodno od Hidroelektrane Lešće, dok će u biti poduzeto sve da se izgradnjom objekata ovakve stvari više ne događaju. Ovo je, naime, jučer na sjednici Županijske skupštine obećao župan Ivan Vučić progovorivši o problema erozije, poplava, opasnosti za kupače i ostalim štetnim posljedicama otvaranja HE u Lešću. SDP-ovog vijećnika Stjepana Mikulandrića zanimalo je zašto je vladajuća struktura išla u ovaj projekt ako je bilo poznato da će ekološka ravnoteža Dobre zauvijek biti poremećena, te rijeka zbog vodnih valova postati opasna i za kupače.

– Posljedice se osjećaju nizvodno sve do grada Karlovca, upoznati smo s time i promptno reagirali na Hrvatske vode i HEP da se što je više moguće pokušaju spriječiti. Oformljen je tim ljudi koji će se sastajati svakih 45 dana, a u kojem sudjeluju predstavnici gradova i općina i koji će pratiti sve što se događa, rekao je župan. Kako dodaje, slijedi sanacija onoga što je uništeno i da se određenim mjerema spriječe negativne posljedice i, kaže, nedaj Bože, nesreće. On će, obećao je, osobno inizistirati da se poštuju sve mjere.

Župan se, međutim, nije očitovao na prozivanje vezano za njegovu izjavu kako bi i ostale karlovačke rijeke trebalo iskoristiti za gradnju hidroelektrana. Možda je u međuvremenu promijenio mišljenje.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest