Radnici hotela Marina nisu pristali na odgodu: Tvrtka Ivana Klokočkog završila u stečaju

Radnici hotela Marina nisu pristali na odgodu: Tvrtka Ivana
Klokočkog završila u stečaju

U karlovačkoj Stalnoj službi Trgovačkog suda u Zagrebu jučer je otvoren stečaj tvrtke “Izgradnja Hoteli d.o.o.” u vlasništvu Ogulinca Ivana Klokočkog. Stečajni su prijedlog još 3. kolovoza podnijeli djelatnici hotela Marina u Selcu, kojima vlasnik duguje plaće u ukupnom iznosu od 777 tisuća kuna.

Žiro račun tvrtke blokiran je na iznos od 77 milijuna kuna više od 1.200 dana. Knjigovodstvena vrijednost imovine tvrtke, koja je nedavno promijenila sjedište tvrtke iz Ogulina u Selce, te ime iz “Izgradnja d.o.o.” u “Izgradnja Hoteli d.o.o.” je 48 milijuna, no realna je dosta viša, jer samo su hotel Marina HBOR i Hypo banka procijenili na više od sedamdeset milijuna.

Pravnica SSSH-a Gordana Palajsa je kao punomoćnica radnika odbila apel Klokočkog da mu se dade još mjesec ili dva odgode, u kojima bi pokušao namiriti radnike. Ogulinski poduzetnik je, naime, ponovio kako je žrtva reketa institucija te kako je dug od 3,6 milijuna kuna kojeg je još 2003. godine utvrdila Porezna uprava Karlovac izmišljen. Oko toga se već osam godina vodi spor na Upravnom sudu, a Klokočki ima nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Karlovcu o tome da je dug pogrešno izračunat.

Također ističe kako ima neke garancije da bi mu s dijela imovine uskoro mogla biti skinuta založba, čime bi došlo do mogućnosti da se radnici naplate, a firma ostane raditi. – Ako se sada pokrene stečaj, radnici neće dobiti ni kune, jer će se prvo naplatiti banke i drugi vjerovnici – apelirao je Klokočki, no zahtjev za odgodom je odbijen. Za stečajnog upravitelja imenovan je Vladimir Špehar. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest