HSS-ovci krenuli u kampanju – najavili koaliciju sa Zelenom strankom

HSS-ovci krenuli u kampanju – najavili koaliciju sa Zelenom
strankom

Hrvatska seljačka stranka se građanima želi predstaviti na pravi način i s pravim ljudima – kroz razgovor, te tako čuti što i oni imaju za reći. Također, smatramo da ne treba izbjegavati zajedničku suradnju ukoliko je potrebna za realizaciju neke dobre ideje. Nakon prošlih izbora sam rekao da bez HSS-a neće biti moguće formirati vlast niti će vlast s HSS-om biti ista. Ni sada nije isključiva suradnja niti s jednom opcijom pa tako niti s Kukuriku koalicijom ukoliko se uvaži naš program koji se prvenstveno temelji na potrebi ostvarenja ravnomjernog razvoja Hrvatske, kazao je predsjednik HSS-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Frišić na centralnom skupu za 7. izbornu jedinicu održanom u restoranu ”Kristal” na kojem se okupilo oko 400 pristaša Hrvatske seljačke stranke.

Na skupu je najavljena i koalicija HSS-a sa Zelenom strankom u 7. izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima koji će se održati u prosincu ove godine.

-Želim naglasiti da naša stranka nije samo ekološka stranka, već da se uz  pitanja zaštite okoliša, očuvanja voda i ostalih prirodnih bogatstva Hrvatske, zalažemo i za socijalnu pravdu i humanizam. U suradnji s HSS-om, glasovi zelenih na ovim izborima definitivno neće ”otići u vjetar” i nadamo se da ćemo zajedničkom voljom i radom ostvariti željeni uspjeh u ovoj izbornoj jedinici, rekao je predsjednik Zelene stranke Aljoša Babić.

HSS-ovci na izborima očekuju dva mandata u ovoj izbornoj jedinici, čiji je koordinator aktualni ministar Regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva te potpredsjednik HSS-a Božidar Pankretić, a koji se kandidira za sad već četvrti mandat.

-Prije četiri godine u ovoj izbornoj jedinici bilo je oko 2800 članova, dok ih danas brojimo preko 5000 tisuća te članstvom svakim danom sve više raste. Pritisci su ovih dana sa svih strana sve jači, no vjerujem da imamo dovoljno snage se tome suprostaviti te zajednički krenuti u ostvarenje svoje vizije , kazao je Pankretić.

Podršku listi dao je i sadašnji dogradonačelnik Karlovca i nekadađnji član HSS-a Dubravko Delić a koji se na predstojećim izborima namjerava predstaviti kao nezavisni kandidat.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest