Svedeni računi – na ovogodišnjim Danima piva zarađeno 122.312 kn

Svedeni računi – na ovogodišnjim Danima piva zarađeno 122.312 kn

Za razliku od ranijih godina kada su Dani piva bili uglavnom na “pozitivnoj nuli” ili je ukupna zarada ostala krajnje upitna kao protekle dvije godine kada se NK Karlovac hvalio zaradom da bi kasnije postalo jasno da nije plaćen velik broj računa, od redara do djelatnika Hitne medicinske pomoći, ove godine na Danima piva nešto se, ipak, zaradilo.

Ukupni prihodi manifestacije tako iznose 1.872.330,84 kuna, dok su rashodi 1.750.018,13 kuna, što znači da je na ovogodišnjoj manifestaciji zarađeno 122.312,71 kuna.

Turistička zajednica grada Karlovca provodila je među posjetiteljima i anketu o zadovoljstvu brojnim aspektima manifestacije – rezultati pokazuju da su posjetitelji najzadovoljniji (gotovo bez zamjerke) uslužnošću osoblja, a najviše im nedostaju raznovrsniji i kvalitetniji suveniri te bolja trgovačka ponuda. To potkrijepljuje želju same TZ da se na Dane piva obavezno vrati nekadašnji Obrtnički sajam.

Prema anketiranju se dobio i prosječan profil posjetitelja – oko 16% posjetitelja došlo je zbog Dana piva iz drugih gradova, a oko 1% isključivo je zbog pivarijade došlo iz inozemstva. Dežurne službe, inače, dale su procjenu (pretpostavljamo kako je riječ o policiji koja je obično zadužena za takve procjene) da je manifestaciju posjetilo oko 200 tisuća posjetitelja. Naše procjene, moramo naglasiti, ipak su nešto manje i prema njima je ovogodišnju pivarijadu posjetilo oko 150 tisuća ljudi. Uzevši u obzir ove brojke, može se procijeniti da je na pivijadu došlo 30-ak tisuća gostiju iz drugih gradova i 1.500 do 2.000 stranaca.

Nije iznesen podatak koliko je točno popijeno piva, ali jest koliko je pojedeno tradicionalnih pivskih pereca – oko 10.000 komada.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest