Jelić se hvalio projektima, oporba ga začuđeno slušala, a Mandić branio od kritika

Jelić se hvalio projektima, oporba ga začuđeno slušala, a Mandić
branio od kritika

Dovršetak radova na mostu Banska Selnica – Pokupska Blatnica, sportskoj dvorani na Dubovcu i vrtiću Turanj, priprema za početak radova na zgradi u Nehajevoj ulici i Hrvatskom domu, nova odvodnja u Mačekovoj, Supilovoj i još nekim ulicama, nastavak ISPA programa, te donošenje novog Prostornog plana uređenja Grada Karlovca i GUP-a, koji je “direktno otvorio vrata zapošljavanju još petstotinjak radnika”. Ovo su samo neki od projekata koje je u desetak minuta iznošenja svojeg izvješća o radu u prvom polugodištu ove godine gradskim vijećnicima jučer nabrojao gradonačelnik Damir Jelić.

– Tu su i nova ulaganja u HS Produktu, KIM-u, Karlovačkoj pivovari i Alstomu, od kojih vidimo samo vrh sante. Veći dio tih pozitivnih gibanja tek će se vidjeti, dodao je gradonačelnik. Nakon što su njegovo izvješće očekivano s oduševljenjem pozdravili HDZ-ova Daliborka Jurković i HSS-ov Stjepan Tvrdinić, oporbeni vijećnici bili su mu puno manje blagonakloni, zamjerivši Jeliću, uz ostalo, da se nema što hvaliti uspjesima privatnih tvrtki.

Damir Jelić

– U izvješću nedostaje jedan “ali”. Slušajući vas imam dojam da živimo u Disneylandu, a ne u Karlovcu. Prošećite malo po gradu, odite među nezaposlene, pogledajte hotel “Koranu”, željezničko stajalište i druge stvari koje nisu za naslovnicu, rekao je Josip Benčić iz SDP-a. Za Ivicu Margarina (HNS) je hvalisanje dovršetkom dvorane Dubovac i vrtića Turanj okretanje pile naopako, jer ti su projekti trebali biti gotovi još u prvom polugodištu 2010. godine.

– Gradonačelnik iznosi samo ono što je dobro, loše ne spominje. Gdje su gradski prsten, bazen ili Radićeva, upitao je Margarin. Najglasniji u obrani gradonačelnika bio je njegov stranački kolega Damir Mandić.

– Slušam gradonačelnika, slušam ekipu iz oporbe i ispada da živimo na dva različita planeta. Svi se mi bavimo politikom, ali ovo je čisto politikanstvo. Ne oduzimam pravo nikome da gleda samo crno, ali ako očekujete od gradonačelnika da kaže ono što nije napravio, onda budite odgovorni i recite mu “bravo” za ono što jest napravio, kazao je Mandić i poentirao izjavom da je “lako biti oporba i samo potencirati probleme”.

Jelić je kasnije sam priznao da nije sve ružičasto, da Grad ima problema, ali i da drži da su trendovi pozitivni, te kako je karlovačko gospodarstvo po nekim pokazateljima najvitalnije u državi. Također kaže kako je stopa nezaposlenosti u Karlovcu tri puta manja nego u Španjolskoj koja je članica EU.

– Slušao sam izlaganje gospodina Margarina. On krene po projektu, a ja si bilježim plus ili minus. Za njega je željezničko stajalište minus, što je i logično. A ja sam si tu dao plus, jer sam učinio sve što sam mogao, održao sedam sastanaka s ljudima iz HŽ-a, zaključio je Jelić, kasnije rekavši koju i o svojem članstvu u HDZ-u.  Na to ga je ponukao SDP-ovac Miroslav Delić koji je ironično ustvrdio da kad sluša sve hvalospjeve na Jelićev račun misli “kako bi takvog čovjeka dobro bilo imati u svojim redovima”.

– Ja i jesam u vašim redovima. U HDZ-u sam zato što sam demokršćanin, a biti demokršćanin vam daje mogućnost da uistinu široko promišljate svijet. Kao katolika me vjerospovijest tjera da molim za sve. U toj molitvi ja sam vaš. A što se tiče časne dužnosti u HDZ-u, puno mi je važnije biti gradonačelnik. Za mene je HDZ samo najbolje oruđe za bolji Karlovac, iako dozvoljavam da vi ne mislite tako, već mislite da je to SDP,  završio je gradonačelnik.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest