SDP-ovci radnicima Pamučne: Pozdravljamo napore vlasnika, ali nitko nije iznad zakona

SDP-ovci radnicima Pamučne: Pozdravljamo napore vlasnika, ali nitko
nije iznad zakona

Nakon otvorenog pisma radnika VIS-a T7, odnosno zaposlenika u pogonima ove tvrtke u Dugoj Resi u kojem su – poručili SDP-ovim saborskim zastupnicima Milanki Opačić i Nenadu Staziću da “ih ne koristi u predizborne svrhe” danas im je SDP odgovorio.

Pozdravljaju obnavljanje djelatnosti koja je nekoć hranila cijelu Dugu Resu te podsjećaju kako su u minulim godinama, kad nije bilo predizborne kampanje i kad je izgledalo da su od Pamučne svi digli ruke, preko nadležnih ministarstava požurivali i vršili pritisak da se pronađe rješenje i novi vlasnik.

– Pitanje spaljivanja opasnog otpada na način kako je to dosad prakticirao novi vlasnik Pamučne industrije, uz moralno i ekološko, prije svega je pitanje poštivanja zakona. SDP je uvijek bio, jest i bit će za otvaranje novih radnih mjesta i očuvanje postojećih, pozdravlja napore varaždinske tvrtke da oživi Pamučnu, ali pridržavanje propisa, zdravlje i ljudski životi su nam ipak na prvom mjestu. Sigurni smo da ćemo u tome imati podršku ne samo 4.500 građana Duge Rese, potpisnika peticije protiv trovanja građana toga grada, nego i svih 138 radnika Pamučne, kažu Opačić i Stazić. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest