Godišnja skupština svjetske zajednice za povijesne fortifikacije u Karlovcu

Godišnja skupština svjetske zajednice za povijesne fortifikacije u
Karlovcu

Međunarodna zajednica nacionalnih udruga za povijesne fortifikacije IFC (International Fortress Council) svoju će redovnu godišnju skupštinu po prvi puta održati u Hrvatskoj, i to u gradovima Karlovcu i Slavonskom Brodu. Skup se održava u organizaciji Nacionalne udruge za fortifikacije, krovne udruge u Republici Hrvatskoj.

Skupštini će, između ostalih, biti nazočni osnivač i sadašnji počasni generalni sekretar IFC-a Carlos Scheltema, nizozemski generali u miru C. Neisingh i E. Westerhuis te švicarski general u miru L. Fellay.

Održavanje ovog skupa u Hrvatskoj, nakon redovnih godišnjih skupova u Pragu i Ženevi, od velikog je značaja za Hrvatsku i gradove Karlovac i Slavonski Brod u perspektivi aktivnosti vezanih za obnovu fortifikacijskih objekata (karlovačka Zvijezda i brodska Tvrđava) i njihovu upotrebljivost u kulturnom turizmu. IFC je kroz djelovanje svojih članova nadležan i za upis utvrđenih gradova u UNESCO-vu listu, što je dugoročna želja i Karlovčana i Brođana za njihove fortifikacije.

Sudionici skupa u Karlovcu će boraviti 14., a u Slavonskom Brodu 15. listopada, pri čemu će u Karlovcu u 13 sati u prostorijama Hrvatske gospodarske komore biti održana i konferencija za novinare, uz sudjelovanje predstavnika IFC-a, NUF-a, Ministarstva turizma, predstavnika Hgk Karlovac, predstavnika gradske uprave Karlovca kao i novinara i urednika specijaliziranih europskih časopisa poput časopisa Fort iz Londona.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest