Arheološke radionice za osnovce – Dodir idola u Gradskom muzeju Karlovac

Arheološke radionice za osnovce – Dodir idola u Gradskom muzeju
Karlovac

Gradski muzej Karlovac i ove godine nastavlja s organizacijom edukativnog programa “Dodir idola” namijenjen učenicima osnovnih škola. Kako najavljuju u muzeju, obuhvatit će jesenski ciklus arheoloških radionica za djecu i stručni izlet na arheološko nalazište Turska kosa kod Topuskog. Na radionicama i izletu sudjeluju daroviti učenici 5., 6., 7. i 8. razreda osnovne škole Grabrik iz Karlovca.

– Cilj programa je upoznati učenike osnovnih škola s najbogatijom zbirkom prapovijesne idoloplastike u Hrvatskoj, koja se čuva u Gradskom muzeju Karlovac, načinom na koji se provode terenska arheološka istraživanja i kako se arheološki nalazi kasnije obrađuju u muzeju, kazala je muzejska pedagodinja Lana Bede.

U tu svrhu, dodaje, osmišljene su radionice s nizom praktičnih aktivnosti kroz koje djeca sudjeluju u svim fazama arheoloških istraživanja: od iskopavanja i vođenja dokumentacije, do čišćenja i restauracije nalaza, te izrade kataloških podataka i pohrane nalaza u muzejskoj čuvaonici.

Po završetku radionica u Maloj dvorani Muzeja bit će otvorena izložba dječjih radova. Program “Dodir idola” kandidiran je za NAJ akciju 2011. u okviru programa “Grad Karlovac – prijatelj djece”.

Raspored aktivnosti

Radionice

Gradski muzej Karlovac, Strossmayerov trg 7, Mala dvorana (u prizemlju) utorak, 11. 10. 2011., od 9.00 do 10.30 sati srijeda, 12. 10. 2011., od 9.00 do 10.30 sati četvrtak, 13. 10. 2011., od 9.00 do 10.30 sati Radionice su besplatne. Broj polaznika je ograničen. Sudjelovanje uz prethodnu najavu.

Izlet

petak, 14. 10. 2011.: Posjet arheološkom nalazištu Turska kosa uz stručno vodstvo. Razgled Topuskog. Sudjeluju učenici osnovne škole Grabrik iz Karlovca i osnovne škole  iz Topuskog. U slučaju velikog interesa, izlet će biti ponovljen.

Otvorenje izložbe dječjih radova i dodjela potvrda

Gradski muzej Karlovac, Strossmayerov trg 7, Mala dvorana (u prizemlju) utorak, 18. 10. 2011., u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 26. 10. 2011. Može se razgledati svakog dana osim ponedjeljka od 8 do 16 sati, a subotom i nedjeljom  od 10 do 12 sati. Ulaz je slobodan.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest