Hrvatske željeznice gradnju postaje u N. centru označile kao poslovnu tajnu

Hrvatske željeznice gradnju postaje u N. centru označile kao
poslovnu tajnu

Gradnju željezničkog stajališta u Karlovcu koja traje duplo duže nego što se gradio Empire State Building u New Yorku, Hrvatske željeznice su, kao investitor projekta – klasificirale kao poslovnu tajnu.

Ovo su, naime, saznali članovi karlovačke inicijative Stop korupciji koji su s obzirom na okolnosti posumnjali na nečiste poslove u vezi gradnje koja malo krene, pa stane i tako četiri godine, a uvijek radove izvodi jedna jedina tvrtka – Cenoza iz Rijeke.

Kako nam je rekao Vedran Puškarić, od Hrvatskih željeznica zatražili su ugovore o gradnji novog željezničkog stajališta u Karlovcu i eventualne anekse tih ugovora s pripadajućim ugovornim troškovnicima te ovjerenu građevinsku knjigu po nadzoru.

Umjesto odgovora, dobili su dopis u kojem se navodi da “po Pravilniku kojeg je donijela Uprava HŽ infrastukture d.o.o. a u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka navedeni traženi podaci predstavljaju poslovnu tajnu”.

Ovo posebno čudi jer su dosad u HŽ-u redovito na upit novinara redovito odgovarali u čemu su problemi vezani za stajalište dok se, kako je sam rekao, u HŽ prije godinu i pol o njemu raspitivao i karlovački gradonačelnik Damir Jelić. Po zadnjim informacijama koje je KAportal dobio od glasnogovornice HŽ-a Zdenke Francetić, radovi su trebali biti nastavljeni početkom rujna. U HŽ-u su tada još naznačili da ne znaju kad bi konačno stajalište biti gotovo. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest