Lista Jasne Plevnik na izbore u suradnji s don Grubišićem – definitivni dogovor kroz koji dan

Lista Jasne Plevnik na izbore u suradnji s don Grubišićem –
definitivni dogovor kroz koji dan

Nezavisna lista “Poštenja i razvoja” koju je osmislila Jasna Plevnik najvjerojatnije će na parlamentare izbore u prosincu izaći zajedno sa Savezom za građansku i etičku Hrvatsku koju predvodi don Ivan Grubišić. Ovu informaciju rekao nam je don Grubišić dok je Plevnik potvrdila da je razgovarala s njim te da će na sastanku kroz koji dan dogovarati na koji bi način ostvarili suradnju na izborima.

– Javnosti nije poznato da je Savez za građansku i etičku Hrvatsku prvi sastanak imao u Hotelu Europa u Karlovcu te da su na njemu definirali izborni program. Naša razmišljanja su vrlo slična i polaze od postavke da etika i poštenje nedostaju u politici, kazala nam je Jasna Plevnik. Kako dodaje, želja je da se promijeni općeprihvaćeno mišljenje da su svi koji se bave politikom lopovi. Iako suradnja još nije definirana, Plevnik kaže da joj je ponuđeno da bude nositeljica liste te da infrastrukturom Nezavisne liste pomognu Savezu u 7. izbornoj jedinici.

– Mislim da nije bitno tko će biti nositelj, može to biti i don Grubišić, bitno je da se nose ideje, kaže Plevnik dodavši da joj nije bitan ulazak u Sabor jer se za politiku žrtvovala kako bi pokazala da se u njoj može biti vjerodostojan i pošten a ne kako bi dobila beneficije koje donosi saborska fotelja.

Svećenik bez dlake na jeziku za KAportal je kazao kako ozbiljno računaju na Jasnu Plevnik i njezinu ekipu te da će se više znati nakon što obave sastanak. Rekao je da Savez za građansku i etičku Hrvatsku na izbore izlazi u svim izbornim jedinicama osim u 11. izbornoj jedinici jer, kaže, poštuju činjenicu da su Hrvati u BiH konstitutivan narod. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest