Suđenje Velićima – saslušani vještaci, određeno ispitivanje novih svjedoka

Suđenje Velićima – saslušani vještaci, određeno ispitivanje novih
svjedoka

Presuda ocu i sinu Frani i Frani Veliću optuženima za pucnjavu u Oštarijama u kojoj su ranjeni Zoran i Zdravko Hudorović ipak će biti odgođena a suđenje na Županijskom sudu u Karlovcu se nastavlja. Ovaj je događaj prethodio još krvavijem obračunu Roma u Karlovcu u kojem je smrtno stradao Mate Velić dok su njegova supruga i kćer bili teško ranjeni.

Danas je iskaz dao medicinski vještak dr. Želimir Korać na okolnosti ozljeđivanja Frane Velića koje je prethodilo pucnjavi. Na pitanje branitelja Velićivih Čede Prodanovića koliko je najviše mogao udaraca dobiti Velić, Korać odgovara da što se tiče udaraca koji su ostavili trag onda bi se moglo raditi o najviše dva udarca. Zdravku Hudoroviću utvrđene su strijelne rane u području trbuha prsnog koša i ramena. Na pitanje Prodanovića je li Velić pucao Zdravku u leđa Korać je odgovorio kako takva mogućnost postoji, ali u dokumentacija koju potpisuje dr. Tripalo nema točnog opisa gdje se točno nalazi rana, već se samo navodi da se radi o donjim lijevim rebrima, ali se navodi da postoji i rana straga, pa se ne može sa sigurnošću reći s koje je strane projektil ušao u tijelo.

Nalaz vještačenja dr. Gorana Arbanasa odnosio se na okolnosti Velićevog psihičkog stanja prije pucnjave. Kako je rekao, nema znakova duševnih poremećaja niti duševnih bolesti. Ako se utvrdi da je bio u sukobu s Hudorovićima, bio je u stanju straha, a ako je pucao iz čista mira nije bilo niti stanja prepasti. Vještaku je predočen, na traženje Prodanovića, dio iskaza Vlade Brozovića da je Velić bio preplašen pa nakon toga vještak navodi da taj iskaz nije imao u vidu. Dodao je da ga je imao, unio bi u svoj nalaz i taj dio iskaza.

Rasprava se odgađa za 20.10. u 12 sati kada će biti saslušani novi svjedoci, petorica Velićevih.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest