Fijasko ideje o konsenzusu: Dio oporbe se povlači iz zajedničke strategije razvoja

Fijasko ideje o konsenzusu: Dio oporbe se povlači iz zajedničke
strategije razvoja

Karlovačka oporba ili makar njen dio odustat će zajedničke dugoročne Strategije razvoja Karlovca, u čijoj bi izradi, prema ideji gradonačelnika Damira Jelića, trebale sudjelovat sve postojeće političke stranke. Novi list danas je objavio kako od prvog sastanka u veljači na kojem je suradnja načelno dogovorena, političke čelnike više nitko nije pozivao po tom pitanju. Neki od njih se više ne misle niti odazvati, jer smatraju da bi svojim sudjelovanjem narušili smisao postojanja opozicije.

– Ja sam već javno rekao da nemam više namjere sudjelovati u tome, a, ruku na srce, nitko me poslije prvog sastanka više nije ni zvao. HDZ i dalje tjera po svojem, a osobno nemam namjeru služiti kao alibi gradonačelniku – kaže laburist Nikola Vuljanić, a slično razmišljaju i u SDP-u, gdje, doduše, još neslužbeno najavljuju da će odluku o povlačenju donijeti na idućoj sjednici svojeg gradskog odbora. Prvi HNS-ovac Branko Mohorić i dalje, međutim, ostaje uz Jelićevu ideju, tumačeći da je zajednička strategija razvoja nešto što je trebalo napraviti još davno.

O Strategiji je bilo govora i na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, gdje je Jelić priznao da je javnost ostala uskraćena za informacije o ovom poslu.

– Pomanjkanje informacija u javnosti je zato što dosad još ni nismo uspostavili sustav informiranja. No od sastanka u veljači se neprekidno radilo na analizi stanja. Dosad su u sve bili uključeni samo gradski upravni odjeli, tvrtke, ustanove, dio civilnog sektora i županijska Razvojna agencija “Karla”, sada se kao supervizor uključuje Veleučilište, a nakon toga će svoje predstavnike u širi tim delegirati političke stranke – rekao je Jelić, koji očekuje da će radni materijal biti gotov do proljeća.Kaže kako će zajedničku Strategiju smatrati krunom svojeg rada, jer će ona biti dugoročni operativni plan koji neće biti podložan promjenama vlasti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest