Priznanje gradonačelniku Jeliću – dobio međunarodnu Povelju za razvoj turizma

Priznanje gradonačelniku Jeliću – dobio međunarodnu Povelju za
razvoj turizma

Gradonačelnik Karlovca Damir Jelić dobitnik je međunarodne turističke nagrade Povelja Fest 2011., dok je Turistička zajednica grada Karlovca nominirana za Zlatni Interstas 2011. za doprinos razvoja turizma. Nominacije je predložilo Povjerenstvo turističkih novinara, Vijeće INTERSTASA – Međunarodne smotre turizma, filma i krajobraza te F.E.S.T. – Europska federacija turističkih novinara, priopćila je jutros glasnogovornica Grada Andreja Barberić.

Kako stoji u obrazloženju Vijeća, prijedlog nominacije obrazlaže se osobnim, stručnim, organizacijskim sposobnostima i doprinosom ukupnosti unapređenja i razvoja turizma grada Karlovca. Uz brojne gospodarske, sportske, kulturološko – turističke priredbe i brigu o ugodi kako turistima tako i brojnih poslovnih ljudi, prigodom njihovog boravka u ovom lijepom gradu, zapažena je vrlo kvalitetna i sve snažnija medijska prezentacija Karlovca, što rezultira dolaskom sve većeg broja turista u vaš grad.

Kako navode, “rezultat je to kreativnog spajanja bogate povijesne, kulturološke, graditeljske baštine, autohtonih tradicijskih vrijednosti i običaja, izuzetne lokacijske pozicije, krajobrazne ljepote, etno, gastro i drugih vrijednosnih potencijala, kojima sjajno povezujete prošlost i sadašnjost sa suvremenošću, te ih znalački promiče i prezentira TZ grada Karlovca, uz aktivnu potporu Vas osobno i gradske Uprave. Time, ne samo što potičete razvoj turizma grada Karlovca, već i značajno pridonosite i prepoznatljivosti turističkog proizvoda Hrvatske u cijelosti. Ocjena je da time vrlo aktivno pridonosite i ukupnoj međunarodnoj turističkoj razmjeni, a time i boljem razumijevanju među narodima i zemljama, što je prepoznalo i Povjerenstvo F.E.S.T./ Europska federacija turističkih novinara”.

– Predsjednik Uprave manifestacije g. Vojko Pleština i g. Antonija Contea predsjednik F.E.S.T. međunarodnu turističku nagradu “POVELJA FEST 2011.” dodijelili su gradonačelniku Jeliću koji će preuzeti u petak u Solinu na završnoj svečanosti, priopćili su u Gradu.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH, grada Solina i pod viskom pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest