Nova regulacija kod Kauflanda zbunjuje vozače, križanje postalo opasno

Nova regulacija kod Kauflanda zbunjuje vozače, križanje postalo
opasno

Privremena regulacija prometa kod Kauflanda zbunjuje vozače i zamalo da se na “prekrojenom” križanju dogodilo već više prometnih nesreća. Nakon više upita čitatelja, jedan je bio konkretniji i obrazložio nejasnoće koje bi mogle dovesti do tragedije.

– Na spomenutom raskršću imamo situaciju da je vertikalnim prometnim znakom, kao smjer pružanja glavne glavne ceste označena cesta koja vodi od brze ceste i na križanju s ulicom I. Meštrovića skreće prema Senjskoj, a istovremeno je horizontalnom signalizacijom vozilima koja se kreću tom cestom, znakom izričite naredbe obavezno zaustavljanje, kaže čitatelj (podaci poznati redakciji).

Kako dodaje, vozila koja dolaze iz smjera Senjske ulice imaju na križanju znak “stop”, bez dodatnog znaka koji pokazuje smjer pružanja glavne ceste, dok na suprotnoj strani, od smjera križanja s ulicom T. Ujevića taj znak stoji. Tako imamo situaciju da vozači dolaskom do tog križanja i ne znaju koga moraju propustiti i tko ima prednost. Hoće li u slučaju nesreće na tom raskršću, a kojoj će uzrok biti nepropisno postavljena prometna signalizacija, po običaju opet biti krivi vozači, pita se čitatelj.

Zasad, većina vozača koja dođu na križanje iz bilo kojeg smjera stanu jer  ne znaju tko u stvari ima prednost.

Ovo je, međutim, samo jedan problem. Druga situacija se tiče radova na križanju Smičiklasove i brze ceste. Čitatelj se pita zašto je pješacima potpuno onemogućen bilo kakav prolaz postavljanjem fizičkih prepreka i uklanjanjem semafora za pješake. Dinamika radova je trenutno takva da je cijeli kolnik i sjeverni pločnik slobodan i njime bi se moglo nesmetano prolaziti, bez ometanja radova. Kako bi se radovi selili, kaže, tako bi se i prolaz za pješake mogao izmještati.

S ovakvom situacijiom unatoč zabrani prolaska fizičkim preprekama i trakama, svakodnevno preko križanja prolaze stotine prolaznika, a čak i majke djecu u kolicima prenose preko prepreka.

– Samo je pitanje vremena kada će netko od pješaka stradati na tom raskršću i čekaju li mjerodavni da se to desi pa da razmisle o boljem i prihvatljivijem rješenju, stoji u kritici čitatelja. KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest