Sve na jednom mjestu – katalog koji bi starijima trebao olakšati život

Sve na jednom mjestu – katalog koji bi starijima trebao olakšati
život

Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Karlovačke županije izradio je Katalog informacija za osobe treće životne dobi Karlovačke županije koja na jednom mjestu sadrži sve potrebne informacije namjenjene starijim osobama, ali i čitavoj javnosti u lokalnoj i regionalnoj zajednici.

Knjižica s informacijama je predstavljena na Okruglom stolu održanom 30. rujna povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba u organizaciji Savjeta za zdravlje Karlovačke županije. Njezina izrada dio je provedbe aktivnosti zacrtanih Planom promicanja zdravlja na području Karlovačke županije za razdoblje od 2011. do 2013. godine.

– Želimo da Katalog bude što dostupniji korisnicima stoga će u nakladi od 3.000 primjeraka biti distribuiran udrugama matica umirovljenika, Gradskim društvima Crvenog križa i ustanovama socijalne skrbi. U suradnji sa zdravstvenim ustanovama osigurat ćemo da Katalog bude dostupan i na njihovim stranicama putem linka, kazala je pročelnica županijskog Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Višnja Jović te nadodala da će se distribucija vršiti i putem programa međugeneracijske solidarnosti ”Pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama” i Ustanove za zdravstvenu njegu u kući Karlovac.

Katalog je dostupan i u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Karlovačke županije, te na web stranici Karlovačke županije (www.kazup.hr)

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest