Mladi fotografi oduševili svojim umijećem, nagrada Izabeli Bauer

Mladi fotografi oduševili svojim umijećem, nagrada Izabeli Bauer

U sklopu odlične manifestacije “Mladi za jesen u gradu”, koja je zasluženo primila nepodijeljeno pozitivne kritike, održan je i zanimljiv foto natječaj. Pod imenom “Utrkom do razglednice”, čak su se 23 mlada fotografa, u dobi od 14 do 17 godina, prijavila na natječaj koji je trajao 24 sata. U tom periodu mladi fotografi morali su usnimiti na području grada Karlovca četiri fotografije na zadane teme – “Crveno”, “Zeleno”, “Moj grad je zvijezda” i “Ubrzaj korak!”.

Stručno povjerenstvo koje su činili Dinko Neskusil, Vedran Rapo i Almmir Fakić nije imalo lak posao, mladi umjetnici doista su si dali truda, no na kraju su nijanse ipak morale odlučiti o najboljima, s tim da je uz tri prve nagrade dodijeljena i jedna posebna pohvala.

Pobjednica natječaja je 15-godišnja Izabela Bauer, za fotografiju koja je i naslovna u ovom tekstu. Drugo mjesto osvojio je Zdravko Resanović, a treće Mateja Strahija, oboje su također 15-godišnjaci. Žiri je posebnu pohvalu dao 14-godišnjoj Ivani Živčić – sve fotografije možete vidjeti u maloj foto-galeriji ispod teksta.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest