Nastavljeno suđenje Karlovčaninu Željku Gojaku, za ubojstvo civila na Sajevcu

Nastavljeno suđenje Karlovčaninu Željku Gojaku, za ubojstvo civila
na Sajevcu

Na Županijskom sudu u Zagrebu danas u 9 sati je nastavljeno suđenje Karlovčaninu Željku Gojaku (49) osumnjičenom za ubojstvo Dragice Ninković i maloljetne Danijele Roknić, kćeri također ubijenog Marka Roknića.

Predmet je na Županijski sud u Zagrebu i Sudsko vijeće kojim predsjeda sudac Ivan Turudić stigao gotovo dvadeset godina nakon događaja u karlovačkom prigradskom naselju Sajevac s optužnicom da je Gojak kao djelatnik Policijske uprave karlovačke sa zadaćom obrane grada Karlovca od napada paravojnih srpskih postrojbi i jedinica JNA, protivno međunarodnom pravu počinio ubojstva nad civilima. Naknadno je tužiteljstvo odustalo od dijela optužnice, gdje se Gojaka teretilo za ubojstvo Marka Roknića, a za kojeg je utvrđeno da su ga ubili zasad nepoznati pripadnici ZNG-a.

Na početku suđenja koje je započelo još u prosincu 2010. godine Gojak je rekao da se ne osjeća krivim. Tijekom istrage Gojak je tvrdio da nije počinio to za što se tereti. Kazao je i da su na kuću Roknićevih pucali jer je na njih iz kuće bačena bomba. Prije nego što je uhićen, Željko Gojak je ekskluzivno za KAportal dao svoje viđenje tragičnog događaja iz 1991. koje možete pogledati ovdje.

Suđenje se nastavlja 23. studenoga.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest