Vuković: Nećemo smijeniti Eremića, HDZ-ovci su uzeli milijune, on par tisuća

Vuković: Nećemo smijeniti Eremića, HDZ-ovci su uzeli milijune, on
par tisuća

– Ne bavim se tim slučajem, jer to u ovom trenutku nije previše bitno, pa bi samo skrenuli s kampanje. Nije to velika stvar. On je osuđen za par tisuća kuna, a u Remetincu sjede HDZ-ovci koji su ukrali milijune. Nećemo se iscrpljivati na tu temu, čujemo se nakon izbora. Tako je za Jutarnji list komentirao Ivan Vuković, prvi čovjek SDP-a Karlovačke županije, činjenicu da njegov zamjenik Branko Eremić inače načelnik Vojnića, nije nikako politički sankcioniran, usprkos i drugoj pravomoćnoj presudi za kazneno djelo.

Podsjetimo, načelnik Eremić pravomoćno je osuđen zbog zlouporabe položaja i ovlasti na osam mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine. Osim Eremiću, istovjetne kazne izrečene su i preostalim članovima Poglavarstva Vojnića iz perioda od 2001. do 2005. godine. Riječ je o Vlasti Ljepović, Igoru Mikiću, Milošu Musulinu i Milošu Kresojeviću.

Teretilo ih se za nezakonito pogodovanje zakupcima općinskih poslovnih prostora 2003. i 2004. godine. Jednom su zakup smanjili sa 66 kuna po kvadratu na 30 kuna, a drugom sa 72 kune po kvadratu na 45 kuna. Prijave protiv Eremićevog poglavarstva je 2005. godine podnio njegov nasljednik, HDZ-ov načelnik Nebojša Andrić. Eremić je više puta isticao kako se radi o politički montiranom procesu u režiji Andrića i HDZ-a.

Ranije je osuđen zbog prisvajanja općinskog računala, također uvjetnom zatvorskom kaznom.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest