Na Koranski slap vraća se mala hidroelektrana, u planu i uređenje drugih kupališta?

Na Koranski slap vraća se mala hidroelektrana, u planu i uređenje
drugih kupališta?

Nakon što je Foginovo kupalište dobitnik Zelenog cvijeta kao najbolje kupalište na hrvatskom kontinentu, te gradonačelnik Damir Jelić dobio Međunarodnu povelju za razvoj turizma po izboru turističkih novinara,  ostaje pitanje u kojem će se smjeru obale Korane kao nesumnjivo veliki turistički potencijal razvijati. Na današnoj tiskovnoj konferenciji Jelić je donekle otkrio plan programa “Od ušća do ušća” koji bi u skoroj budućnosti trebao zaživjeti i konačno karlovačkim rijekama donijeti potrebnu turističku valorizaciju.

– Program obuhvaća uređenje obala Korane od ušća Mrežnice u Koranu, te rijeke Korane u Kupu. Nakon Foginovog ostaje pitanje što nam je sljedeći korak. Hoće li to biti uređenje gradskog kupališta na Korani ili kupališta “kod jablanova” ovisi o dva druga projekta. Jedan je izgradnja male hidroelektrane na mjestu nekadašnje – poznate turbine kod slapa, ali i brane na ušću rijeke Korane u Kupu, otkrio je Jelić. Kako dodaje, prvi korak je izrada studije u koju Grad namjerava konzultirati i udruge sa “zelenim predznakom”.

– Poznato je da je na tom istom mjestu nekad bila hidroelektrana. Čvrsti stav je da na Korani ne bi dozvolili bilo kakvu gradnju, a kako ovaj objekt praktički već postoji pitanje je želimo da voda teče ili da teče i pritom zarađuje eure, kazao je Jelić.

Osim gradske uprave i karlovačke Turističke zajednice, razlog za zadovoljstvo ima i ugostitelj Ivan Srakovčić i njegova obitelj. Oni su, naime, na Danima hrvatskog turizma primili nagradu za životni projekt – hotela Korana Srakovčić koji je već nekoliko godina zaredom proglašavan najboljim malim hotelom u kontinentalnoj Hrvatskoj.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest