Projekt mini HE na Korani javnosti na uvid stiže već sljedećeg tjedna

Projekt mini HE na Korani javnosti na uvid stiže već sljedećeg
tjedna

U projektu mini hidroelektrane na koranskom slapu, točnije turbini koja je i dobila ime po davnoj “munjari” na ovom mjestu, karlovačka gradska uprava ništa neće prepuštati slučaju. Poučeni lošim iskustvima kod izgradnje HE u Lešću, ali i gradskom primjeru platana u Nazorovoj ulici, odlučeno je da će, iako je ovaj projekt u još vrlo ranoj fazi biti predstavljen široj javnosti a kako bi “svi zajedno postavili pitanja i zatražili odgovore te pokušali zajedno detektirati moguće negativnosti i pozitivne točke izgradnje mini HE Korana 1”.

– Predstavljanje projekta bit će javnog karaktera za sve, od građana, udruga, fizičke i pravne osobe koje su zainteresirane za ovaj projekt i koji smatraju da svojim znanjem, kritikama i savjetima mogu sudjelovati u daljnjem razvoju ovog projekta, kažu u Gradu.

Na predstavljanju projekta koje će u Velikoj vijećnici Grada Karlovca biti održano u četvrtak 3. studenog u 12,00 sati bit će izložene sve do sada provedene Studije među kojima i Studija glavne ocjene prihvatljivosti za područje ekološke mreže koja bi bila zahvaćena prilikom izgradnje mini HE. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest