Eremić podnio ostavku na mjesto potpredsjednika županijskog SDP-a

Eremić podnio ostavku na mjesto potpredsjednika županijskog SDP-a

Branko Eremić, koji je s više članova Poglavarstva Općine Vojnić pravomoćno osuđen za zlouporabu položaja i ovlasti, podnio je neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika Županijske organizacije SDP-a Karlovačke županije. Kako je danas kazala potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić, SDP poštuje odluku suda te su u SDP-u svjesni da presuda šteti kolegi Eremiću osobno kao i stranci čiji je član.

– Stav SDP-a je da svi koji upravljaju javnim novcem moraju se prema njemu odnositi odgovorno i da u obnašanju svojih dužnosti moraju biti pošteni, kazala je Opačić. Kako dodaje, činjenica je da je cijelo tadašnje Poglavarstvo općine Vojnić donijelo odluku da se smanji cijena najamnine poslovnog prostora zbog toga što je prijetilo da poduzetnici otkažu za njih preskup najam i ugase svoju djelatnost, a time i otpuste radnike koje su zapošljavali, dodala je u pismu. U namjeri da izbjegnu takav neželjen razvoj događaj, Poglavarstvo je donijelo svoju odluku koju je sud ocijenio protuzakonitom pa je sve članove toga Poglavarstva proglasio krivima i kaznio uvjetnom osudom.

Kako je kazala, pritom niti jedan član Poglavarstva, pa ni Branko Eremić, nisu ostvarili nikakvu osobnu korist niti im sud to stavlja na teret.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest