Karlovački filmaši putuju Europom i promoviraju Four River filmski festival

Karlovački filmaši putuju Europom i promoviraju Four River filmski
festival

Iako je od završetka posljednjeg izdanja Filmske revije mladeži i Four river film festivala prošlo svega 40-ak dana, karlovački filmaši već su puni elana za sljedeću godinu. U svrhu prezentacije festivala srednjoškolcima izvan granica Hrvatske i brendiranja festivala kao svjetske hit destinacije za srednjoškolski film, članovi organizacijskog tima predvođeni koordinatoricom obje manifestacije, Marijom Ratković i sami su krenuli na mali put po Europi.

Do prve stanice u nizu stigli su protekli tjedan. Naime, u okviru Media Literacy Awarda u Beču,  godišnje nagrade za najbolji i najinventivniji medijski projekt napravljen unutar edukativnog sustava europskih obrazovnih institucija, predstavljen je i Four River filmski festival – kao jedinstvena manifestacija ne samo u Europi, nego i u svijetu gdje srednjoškolci mogu predstaviti vlastite video uratke, komentirati ih i međusobno izmjenjivati iskustva. Za vrijeme svog boravka u Beču, Karlovčani su dogovorili i predstavljanje ove interesantne nagrade za koju se mogu natjecati sve video skupine s područja Europe na karlovačkom festivalu sljedeće godine.

Tijekom mjeseca studenog organizacijski tim karlovačkih filmskih festivala očekuje gostovanje u Budimpešti na Internacionalnom festivalu filma i fotografije za mlade “Faludi” te u austrijskom gradu Welsu gdje se održava “Youki”, međunarodni festival medijskih projekata za mlade.

Program 17. Filmske revije mladeži i 5. Four River Film Festivala koji se održavaju u Karlovcu u rujnu 2012. godine bit će očito i više nego bogat.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest