U Grabriku puknula glavna vodovodna cijev i poplavila parkiralište

U Grabriku puknula glavna vodovodna cijev i poplavila parkiralište

Jučer nešto poslije 22 sata stanovnike gradske četvrti Grabrik u ulici Kralja Zvonimira te Petra Krešimira iznenadila je nagla bujica koja je ubrzo poplavila dobar dio parkirališta. Voda je, kažu, rasla velikom brzinom, no srećom, takva je bila i reakcija radnika Vodovoda i kanalizacije koji su vrlo brzo reagirali, prvo zaustavili istjecanje vode iz puknute cijevi, a potom i ispumpali vodu s parkirališta.

Unatoč brzoj reakciji radnika, stanovnici Grabrika prilično su ogorčeni zbog, kako ističu, već trećeg pucanja cijevi u manje od godinu dana, pritom i sa štetom najvećih razmjera, jer je parkiralište nakon povlačenja vode ostalo puno blata. Dio četvrti, pak, i dalje nema vode, a radnici su im rekli da je neće ni biti do jutra.

Kako nam je jutros rekao voditelj Tehničkog sektora ViK-a Josip Vlašić, radilo se o puknuću glavne cijevi i radnici Vodovoda odmah su urgirali. Do jutarnjih sati u suradnji s policijom očišćeno je parkiralište, ograđen dio i što prije će se početi s otklonom kvara.

Stanovnici ovog dijela Grabrika nemaju vode, no uskoro bi trebala stići cisterna Javne vatrogasne postrojbe da stanari mogu po potrebi uzeti određenu količinu vode dok se kvar ne otkloni.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest