Djelatnici talijanskog Crvenog križa posjetili Karlovčane i darivali dom V. Nazor

Djelatnici talijanskog Crvenog križa posjetili Karlovčane i
darivali dom V. Nazor

Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac danas je u svojim prostorijama u Smičiklasovoj ulici ugostilo delegaciju predstavnika talijanskog Crvenog križa, koju je činilo 16 članova ove humanitarne organizacije.

Bivši ravnatelj karlovačkog Crvenog križa Boris Rožman kazao je kako su humanitarci iz talijanske pokrajine Piemonte nesebično pomagali Karlovčanima u ratnim godinama i kako je to ono što se nikad neće moći zaboraviti.

– Sa zadovoljstvom mogu reći da je suradnja s talijanskim Crvenim križem i dalje vrlo uspješna. Jedan od pokazatelja jest i projekt ”Nove snage”, za koji je ideja nastala na jednoj od razmjeni volontera u Italiji i u sklopu kojeg nastojimo privući mlade ljude da se bave volontiranjem i socijalnim aktivizmom, kazala je ravnateljica Branka Hastor te nadodala da se ovoj inicijativi od svibnja prošle godine priključilo 60-tak mladih ljudi.

Prijatelji iz Italije, kako ih zovu u karlovačkom Crvenom križu, u ovo predblagdansko vrijeme donijeli su mnoštvo paketa, između ostalog i hranu, odjeću, obuću i posteljinu koje će dobiti oni kojima je najpotrebnije. Posebno su vezani, kako kažu, za štićenike Doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi Vladimir Nazor za koje su i ove godine pripremili prigodne božićne poklone.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest