Lavina reakcija, od najskupljeg grijanja dobili – daleko najskuplje

Lavina reakcija, od najskupljeg grijanja dobili – daleko najskuplje

Karlovac je od najskupljeg grijanja u Hrvatskoj dobio daleko najskuplje. Ovo je samo jedan od komentara brojnih građana koji su burno reagirali na nove račune “Toplane” u kojima se, po novom obračunu, ispostavilo da je cijena grijanja umjesto najavljenih 14 posto, narasla na nevjerojatnih 50 do 100 posto, a kako tvrde neki korisnici u svojim komentarima i do 150 posto.  Kratkim priopćenjem javila se i Građanska inicijativa “Za Karlovac”.

– Plaćamo najskuplje grijanje u Hrvatskoj. Zahvaljujemo gradskoj vlasti na čelu s Damirom Jelićem što su nam u predbožićno vrijeme omogućili da živimo u “gradu ugodnog življenja”. Zanimljivo da su nas ovako visoki računi dočekali pet dana nakon izbora, primjetio je Vedran Puškarić iz Građanske inicijative.

U komentarima na našoj Facebook stranici građani izražavaju svoje ogorčenje, od toga “kako ih je strah pogledati u sandučić” dok ima i konkretnih prijedloga da se stanari ujedine i pokušaju putem svojih predstavnika pronaći neko rješenje.

Zanimljiv je komentar jednog čitatelja (podaci poznati redakciji) koji nam se obratio putem maila a koji nam je pisao revoltiran izjavom gradonačelnika. Radi velikog interesa čitatelja KAportala za ovu temu, komentar prenosimo u cijelosti…

Isprovociran komentarom našeg uvaženog gradonačelnika u vezi cijena grijanja imao sam potrebu javno istupiti. Gospodin gradonačelnik  koji je vičan govornik izbaci tezu da je grijanje poskupilo zbog novog načina obračuna koji je tek sada (zahvaljujući njemu) stupio na snagu.

Dragi gradonačelniče,

Hvala vam što je grijanje koje je godinama bilo uvjerljivo najskuplje u državi postalo – daleko najskuplje. Ne znam  je li nas držite za idiote ili ste malo pobrkali lončiće. Ukoliko je ovo drugo to vam  još možemo i oprostiti, ali je vjerojatno riječ o ovom prvom. Vaš potpis stoji na odluci da cijena isporučene toplinske energije bude 0,38 kn za kWh dok primjerice kWh (kilovat sat) u Zagrebu stoji 0,15 kn, odnosno vi ste potpisali cijenu 153 posto veću.

Vaš potpis stoji na odluci da cijena zakupljene snage (hladni pogon) iznosi 27,06 kn dok cijena zakupljene snage u Zagrebu iznosi 13,69 kn odnosno vi ste potpisali cijenu 98 posto veću. Iz ovih navedenih podataka vaša izjava da je grijanje poskupilo zbog novog načina obračuna koje je zahvaljujući vama tek sada stupio na snagu je u najmanju ruku skandalozna, odnosno sramotna. Kakvog li filantropa.  Ukoliko je možda ipak riječ o pobrkanim lončićima krajnje bi vam bilo vrijeme da vas vaši savjetnici (od kojih je veći dio sigurno dobio kakvu nagradu u visini cca. 30 tisuća kuna bruto – 3 dohotka) bolje informiraju ili da ih smijenite ako smijete.

Netko mora odgovarati za dugogodišnji nemar i nesposobno vođenje gradske tvrtke Toplana. Vi (predstavnici grada) ste pronašli  krivca, Pedra, a to smo mi, svi mi. Godinama izlazimo na izbore i izabiremo članove, prije Poglavarstva, Vijeća i gradonačelnika (time ujedno direktora i upravni odbor Toplane) i vrijeme je da platimo – kako? Pa vrlo jednostavno – iz vlastitog novčanika. Bolje je ne reći ništa nego rečenim vrijeđati zdrav razum.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest