Danas presuda “vidovnjaku” iz Rijeke optuženom za prijevaru Karlovčanke

Danas presuda “vidovnjaku” iz Rijeke optuženom za prijevaru
Karlovčanke

Na Općinskom sudu u Karlovcu danas će biti izrečena presuda Bernardu Grujiću, 26-godišnjem samozvanom iscjeljitelju i vidovnjaku iz Rijeke kojeg je Karlovčanka Mirka Margeta Ozimec prijavila da ju je prevario ponudivši joj svoju pomoć “proricanjem i rješavanjem financijskih problema”. Kako tvrdi oštećena, probleme nije riješio dok Grujića, inače vlasnika obrta za astrološke i spiritualne djelatnosti, tereti da je od nje u više navrata uzeo ukupno 16.800 kuna.

U nastavku suđenja Grujića je teretio još jedan nesretni par, obitelj iz karlovačkog prigradskog naselja Pokupja kojem je Grujić trebao pomoći u rješavanju zdravstvenih problema.

– Kad smo se prvi put našli rekao mi je da će se dogoditi strašna nesreća, da ću oslijepiti ili oboljeti, te da mi može pomoći ako mu dam 20 tisuća kuna, kazala je u svom iskazu Karlovčanka Ozimec uz tvrdnju kako ju je u vezu s “vidovnjakom” doveo policajac iz Karlovca Miljenko Gerić.

Riječanin se  branio se od optužbi tvrdeći da je sve laž dok tvrdi da zaista ima iscjeljiteljske moći koje, kaže, može bez problema može dokazati.

Na suđenju u petak izrečene su završne riječi odvjetnika, dok će presudu sutkinja Marija Živčić objaviti u podne.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest