Predstavljeni projekti prekogranične suradnje Razvojne agencije s BIH

Predstavljeni projekti prekogranične suradnje Razvojne agencije s
BIH

Poticanje razvoja malih i srednjih poduzetnika, zaštita okoliša, pomoć starijim osobama i promocija tradicionalnih ručnih radova u svrhu razvoja lokalnog turizma. Ovo su samo su neke od ideja utjelovljenih u projektne prijedloge za čiju se provedbu vjeruje da bi bile od velikog značaja za razvoj Karlovačke županije, a koje su ove godine nastale u sklopu aktivnosti Razvojne agencije Karlovačke županije.

Kako je naglasio direktor Razvojne agencije Viktor Šegrt, u pojedinim projektnim prijedlozima Agencija je bila suorganizator, partner i davatelj tehničke pomoći dok se na jednom od projektu pod nazivom ”Osuđeni na uspjeh”, pojavljuje kao samostalni predlagatelj.

Na današnjoj press konferenciji pobliže su predstavljene aktivnosti Agencije na kojima su njezini djelatnici radili posljednjih mjeseci, a koje se tiču i izrade projektnih prijedloga s partnerima iz Bosne i Hercegovine. Projekti su već prijavljeni na natječaje za dobivanje sredstava iz fonda IPA-e zaključno sa 5. prosincem, a njihova ukupna vrijednost iznosi oko 5,5 milijuna eura.

– Čak šest projekata pripremali smo u suradnji s partnerima iz Bosne i Hercegovine i vrlo smo zadovoljni dosadašnjim radom. S druge strane, projekti ”Mladeikoin” i ”Slohra – Globalnet” rezultat su naše uspješne suradnje sa Slovencima i oni se već provode, kazao je Mile Sokolić te dodao da u izradi svakog projekata sudjeluje veliki broj mladih volontera željnih novog znanja i iskustava, kao i poduzetnika i tvrtki iz čitave županije, pa je tako za projekt pod nazivom”Od odlagališta plina do energije” jedan od predlagatelja i karlovačka tvrtka Čistoća. Na pripremi projekta ”Život starijih može biti bolji” surađivali su sa Domom za starije i nemoćne ”Biskup Badurina” iz Ogulina i Centrom za socijalni rad Velika Kladuša, a na natječaj za financijska sredstva EU fonda prijavljen je i projekt nastao suradnjom karlovačke Turističke zajednice i Unsko-sanskog kantona iz BIH pod nazivom TOURNET.

Šegrt je najavio da će se brojne aktivnosti Razvojne agencije nastaviti i u sljedećoj godini, kako na daljnoj provedbi projekata koji su u tijeku, tako i projektnoj realizaciji nekih novih ideja. Posebice se misle posvetiti većoj promociji lovnog i ribolovnog turizma u karlovačkom kraju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest