Jelić najavljuje redovne brifinge za novinare – u ovom mandatu odradio tek jedan jedini

Jelić najavljuje redovne brifinge za novinare – u ovom mandatu
odradio tek jedan jedini

Neposredna komunikacija gradske uprave s novinarima, odnosno građanima putem javnih medija mogla bi ponovno zaživjeti putem “brifinga” kod karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića. Otkad je preustrojem lokalne samouprave ukinuto Gradsko poglavarstvo, a veće ovlasti su dane u ruke gradonačelnika, prvi neposredno izabrani gradonačelnik Karlovca održao je točno jedan jedini brifing u ovom mandatu i to prije nešto više od godine dana, znači godinu i pol nakon izbora.

Iako ga na brifinge s predstavnicima medija ništa ne obvezuje, možemo podsjetiti da je upravo ovaj oblik komunikacije sam obećavao tijekom izborne kampanje, pa je novinare pomalo začudio njihov izostanak, posebno jer se u karlovačkoj gradskoj upravi smatraju jednim od najtransparentnijih i najotvorenijih magistrata u Hrvatskoj.

– Postoji namjera održavanja redovnih brifinga jednom mjesečno s novinarima. Prvi brifing bit će krajem siječnja ili početkom veljače o čemu ćete biti na vrijeme obaviješteni, kazala je glasnogovornica Grada Andreja Barberić. Iako se karlovački novinari ne mogu požaliti da preko glasnogovornice brzo ne dolaze do potrebnih informacija, otkad su ukinuta Poglavarstva manje su upućeni u gradske planove, projekte dok fali i neposredniji oblik komunikacije. To bi se, međutim, ako u međuvremenu gradonačelnik ponovno ne odustane od redovnog “brifiranja” novinara, uskoro moglo promijeniti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest