Tri Zagrepčanke nagrađene na natječaju Književnog kruga za kratku priču

Tri Zagrepčanke nagrađene na natječaju Književnog kruga za kratku
priču

Završeno je i 12. izdanje natječaja Književnog kruga Karlovac “Zlatko Tomičić” za najbolju kratku priču. Jedan od najpopularnijih i najmasovnijih hrvatskih natječaja, što zbog vrijednih novčanih nagrada, a što zbog reputacije poštenog natječaja bez zakulisnih igrica, ove je godine privukao više od stotinu autora iz Hrvatske i inozemstva. Nagrade su, pak, pripale – Zagrepčankama. Igrom slučaja, nagrađene su tri spisateljice, sve iz glavnog hrvatskog grada. Prva nagrada (2.000 kuna) pripala je Kseniji Kušec za priču “983, 982…”, potresnu priču o zlostavljanju, koju je stručno povjerenstvo koje su činili Goran Gerovac, Jasminka Staničić i Željko Mavretić, jednoglasno proglasio najboljom. Drugu nagradu (1.500) kuna dobila je Ivana Gudelj za “I ja imam priču”. Ivanu su karlovački ljubitelji književnosti već mogli upoznati na KAbini. Napokon, treću nagradu (1.000 kuna) osvojila je Kristina Gavran za priču “Anastazija”.

Još je sedmero autora nagrađeno kompletom knjiga u izdanju Književnog kruga Karlovac, a priče će im biti objavljene i u Karlovačkom tjedniku – to su Tamara Crnko iz Rijeke, Jurica Bakmaz iz Zadra, Petar Babić iz Križevaca, Mihaela Gašpar iz Strmca Samoborskog te Zagrepčani Miroslav Kosović, Tamara Bakran i Zdenka Andrijić.

Prije dodjele nagrada, u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića održana je i izborna skupština Književnog kruga, na kojoj je za novog predsjednika izabran Darko Lisac, dosadašnji predsjednik Željko Mavretić obnašat će dužnost dopredsjednika, dok je novi tajnik Igor Jurilj.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest