Stari grad Dubovac u središtu turističkih ideja i programa za 2012. godinu

Stari grad Dubovac u središtu turističkih ideja i programa za 2012.
godinu

U 2012. godini Turistička zajednica grada Karlovca planira čak 20% veći proračun, a najveći dio tih sredstava osigurao bi se sredstvima iz EU fondova iz kojih su neki projekti već odobreni, a za neke se čeka “zeleno svjetlo”. Jedan od najvažnijih projekata u Karlovcu jest rad na unaprijeđenju turističke ponude vezane uz Stari grad Dubovac – u to je uključen i projekt “Turizam bez zapreka” kojim bi bile uređene staze za lakši pristup osobama s invaliditetom. Stari grad Dubovac uključen je i u zajednički projekt sedam turističkih zajednica središnje Hrvatske, koje će izdati brošuru o starim gradovima i utvrdama na svojem području. Jedan od zanimljivijih projekata svakako je i “Pivski prezentacijski centar”, za koji se još čekaju sredstva od strane EU, koja su odobrena za, od strane Europljana i posebno pohvaljeni, projekt mobilnosti, u sklopu kojeg bi 2012. godine u zemlje partnere otputovalo desetak voditelja obiteljskih gospodarstava, kako bi na licu mjesta i u praksi naučili kako razvijati svoju ponudu.

Nastavit će se i projekti prekogranične suradnje, a u Karlovcu bi trebao biti smješten i TIC Zelena vrata, zajednički turističko-informativni centar za područje Karlovca, Like i Plitvičkih jezera.

Kada su u pitanju manifestacije, Turistička zajednica grada Karlovca novčanim će sredstvima i promidžbom tijekom 2012. godine poduprijeti: Sajam vlastelinstva i Bitku za Dubovac, Riječno ljetno kino, Hermetiku, Karlovac Dance Festival, KAbinu, 10. smotru starodobnih vojnih vozila i međunarodni Opel Tuning Show, kao i sve programe unutar ljetnog “Karlstadt festivala” (Etno jazz festival, Međunarodni festival folklora, LED festival, Milenijski bal…). U manifestacijama će TZ sudjelovati i organizacijski, a uz nastavak popularnih Proljetnih promenada i tradicionalni Ivanjski krijes, u planu je i nova manifestacija – “Jesen u gradu”, koja bi naglasak dala na gastronomske specijalitete, koji bi bili bogato prezentirani radionicama, kušaonicama i slično, uz popratne glazbene programe.

Kako je protekle godine znatno povećan broj posjeta gostiju iz drugih hrvatskih gradova, ali i inozemstva, Foginovom kupalištu na Korani, u suradnji sa Šumarskom i drvodjeljskom školom TZ će provesti i projekt nabave opreme za uspostavljanje sustava mjerenja temperature vode na kupalištima karlovačkih rijeka.

Tiskat će se i novi promidžbeni materijali, nastaviti već započete aktivnosti i suradnje, a grad će sudjelovati i u svim godišnjim natjecanjima poput Zelenog i Turističkog cvijeta.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest