Zahvala građanima, ali i onima koji su teatar sjena doveli u Karlovac

Zahvala građanima, ali i onima koji su teatar sjena doveli u
Karlovac

Fenomenalnim nastupima u Supertalentu, popularnom showu Nove TV, Kazalište sjena karlovačkog Promenada kluba nikog nije ostavilo ravnodušnim, dok složna ekipa koja je u Karlovcu oživotvorila jedinstvene tehnike neverbalnog teatra sjene ima šansu za još bolji rezultat nego što su prošle godine ostvarili karlovački “brejkeri”, također članovi Promenade.

Današnja tiskovna konferencija Promenada kluba bila je prilika za zahvalu svim glasačima, prezentaciju sjajne ekipe Kazališta sjena, ali i prilika da se prisjetimo kako je sve počelo, odnosno kako je teatar sjena stigao u grad na četiri rijeke.

– Sve je počelo u ožujku prošle godine kad je krenuo projekt međunarodne kulturne suradnje između karlovačkog Promenada kluba i Via teatra iz Sofije, odnosno između Hrvatske i Bugarske. Krenuli smo kao eksperimentalni projekt uz pomoć Velimira Veleva i 20 mjeseci poslije imamo rezulate, rekao je predsjednik Promenade Igor Beketić.

Najzaslužniji što je Kazalište sjena došlo u Karlovac je dakako Velev, izuzetan glumac, profesor neverbalnog teatra i umjetnik koji je kao volonter u Karlovcu pokrenuo projekt koji je zaslužio ovakvu medijsku pozornost, ali i Rajko Pavlić, vlasnik Plesnog studija Liberdance koji je prvi s profesionalnom trupom izvodio program kazališta sjena tehnikom koju je osmislila čuvena bugarska koreografkinja Nikolina Georgijeva. Skromni Velev prije svega napominje da je bit svega stvaranje i umjetničko izražavanje mladih koji u današnjem svijetu, bombardirani suvremenim oblicima komunikacije i medija, nemaju previše vremena za razvijanje mašte i umjetničko izražavanje.

Novinarima su se predstavili i članovi Kazališta sjena koji su nastupali na Supertalentu te izveli dio programa. Vrijedni entuzijasti karlovačke Promenade uz još jednu zahvalu svima koji su ih podržali uputili su da i dalje glasaju za njih na broj 061/5603 ili SMS porukom Talent 03 66320. Ako ste u mogućnosti glasati, učinite to, zaslužili su. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest