U Franjevačkom samostanu u Karlovcu otvorena izložba jaslica

U Franjevačkom samostanu u Karlovcu otvorena izložba jaslica

“Ljubav je jedino blago koje se množi kad ga dijelimo”, poruka izložbe jaslica koju su vjernici Franjevačkog samostana u Karlovcu organizirali u Radićevoj ulici. Kroz ovu izložbu slikovito i tekstom u skladnom nizu prikazuju događaje koji su prethodili rođenju Isusa u Betlehemu i unijeli  u ovaj dio grada radost i Božićni ugođaj.

U izložbi su sudjelovali vrtići, škole, udruge, domovi, trgovine i pojedinci, a izrađene su od prirodnog materijala. Autorima je trebalo tjedan dana da slože kutije, obojeni papir, mahovimu, figurice od perušine i vune i razne ukrase od drveta i kamena, a mogu se i kupiti prigodni suveniri i čestitke na temu Božića.

Nazočnima su na otvorenju izložbe obratili Dubravka Beljan i gvardijan Franjevačkog samostana Franjo Tomašković, dok su se za glazbeni ugođaj pobrinuli mladi tamburaški orkestar KUD-a Rečica. Izložba će biti otvorena do blagdana Sveta Tri kralja.

U petak 16.12. i četvrtak 22.12. u 17 sati u dvorištu Trgovačko – ugostiteljske škole bit će upriličen scenski prikaz Isusova rođenja, a prije scenskih prikaza ispred škole Konjički klub “Korana” iz Karlovca organizira humanitarno jahanje za djecu i odrasle.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest