Idealno mjesto za blagdansku kupnju domaćih i zdravih proizvoda

Idealno mjesto za blagdansku kupnju domaćih i zdravih proizvoda

Karlovački Božićni sajam u Radićevoj ulici danas je otvorio svoja vrata građanima. U lijepo aranžiranom i zagrijanom šatoru, ponuda je bogata, od meda, zdravih slastica, lavande, božićnih ukrasa od drva, stakla i keramike, nakita, knjiga i čestitki te drugih prigodnih predmeta, a koje će po povoljnim cijenama ponuditi karlovački poljoprivrednici, obrtnici, likovni umjetnici i proizvođači tradicijskih hrvatskih proizvoda.

Na otvorenje Sajma ove godine ipak nije došao gradonačelnik Damir Jelić, pa ga je prigodnim riječima i pozivom svim građanima otvorila njegova zamjenica Marina Kolaković.

– Ove godine Božićni sajam ima 29 sudionika. To su naše tvrtke, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, zadruge i pojedinci koji su došli i ovdje se prezentiraju svojim proizvodima. Sve su autohtoni hrvatski proizvodi koje su  napravile vrijedne ruke naših poljoprivrednika i obrtnika. Sa zadovoljstvom mogu reći da nisu sve Karlovačni, došči su iz Duge Rese, Slunja, ali i izvan Karlovačke županije iz Marije Bistrice i Slavonskog Broda, kazala je Kolaković.

Sudjelovanje na sajmu je besplatno, a kako je dodala Kolaković, sajam ima višestruko značenje. Njime se potiče gospodarska aktivnost, sudionicima se omogućuje da plasiraju svoje prozvode i da promoviraju taj segment hrvatske prozvodnje.

Našim sugrađanima pak se omogućuje da dio blagdanske kupnje obave ovdje, zaključila je dogradonačelnica. Na štandovima Božićnog sajma građani će moći dati i potporu i humanitarnim akcijama i udrugama. Sajam je otvoren do 23. prosinca, svaki dan o 10 do 18 sati.

Program događanja:

Jaslice u Radićevoj ulici br. 11 mogu se pogledati radnim danom od 11:00 do 13:00 sati, te od 17:00 do 19:00 sati, a nedjeljom od 8:00 do 12:00 sati i od 17:00 do 20:00 sati.

U utorak, 20. prosinca, u 19:00 sati u crkvi Presvetog Trojstva prigodan koncert održat će FA “Matija Gubec”, Prvo hrvatsko pjevačko društvo “Zora” i Karlovački tamburaški orkestar.

U petak 16. prosinca i u četvrtak 22. prosinca u 17:00 sati u dvorištu Trgovačko ugostiteljske škole bit će scenski prikaz Isusovog rođenja. Scenografiju čine štalica, svratište, građani Betlehema, domaće životinje, uvjerljivi kostimi i glumci amateri.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest