Sezona na Bjelolasici spašena, postavljen šator, skijanje počinje na Badnjak

Sezona na Bjelolasici spašena, postavljen šator, skijanje počinje
na Badnjak

Ljubitelji zimskog provoda na snijegu kojima je Bjelolasica jedno od odredišta ipak će i ove godine moći uživati u čarima ove planine. Unatoč požaru koji je krajem siječnja poharao centralnu zgradu Turističkog naselja, te se mislilo da će ove zime sezona skijanja na Bjelolasici biti izgubljena, u naselju je postavljen šator koji će vršiti funkciju glavne zgrade.

– Na mjestu središnje zgrade koja je početkom ove godine uništena u požaru postavljen je veliki šator dimenzija 24 x 20 metara u kojem će uz ostalo biti kuhinja, aperitiv bar i restoran sa oko 200 sjedećih mjesta, javljaju u HOC-u te dodaju da će krajem prosinca biti u funkciji i malo skijalište Tintilinić koje se nalazi u neposrednoj blizini smještajnih objekata (200 metara).

Na skijalištu će biti postavljena nova žičara i tri nova topa za zasnježivanje te će svi ljubitelji snježnih radosti moći osim u dnevnom uživati i u noćnom skijanju uz novu rasvjetu. Obnovljena je kotlovnica tako da je u turističkom naselju počelo grijanje te su objekti spremni za prihvat gostiju. Do sada ih je sobe rezerviralo oko stotinjak.

Otvorenje Turističkog centra i skijališta predviđeno je na Badnjak 24. prosinca.

Radnici Bjelolasice ali i brojni ljubitelji skijanja nadaju se da su preuzimanjem HOC-a od tvrtke Club Adriatic došli bolji dani. Na Skupštini društva donesena je Odluka o opozivu dosadašnjeg direktora Mare Mišića, te imenovanju novog direktora društva, Ogulinca Željka Lipoščaka.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest