Vučić: Djelomično smo sami krivi za izborni rezultat, ali nismo spominjali imena

Vučić: Djelomično smo sami krivi za izborni rezultat, ali nismo
spominjali imena

Županijski odbor HDZ-a Karlovačke županije podržat će Predsjedništvo stranke i predsjednika bez obzira tko to bio dok će, po ustaljenoj proceduri, njihovi delegati tajnim glasovanjem dati povjerenje jednom od kandidata ako ih bude više. Ovim su lokalni HDZ-ovi dužnosnci danas demantirali napise o navodnim previranjima unutar stranke, odnosno kako neki od njih aktualnu predsjednicu Jadranku Kosor krive za izgubljene izbore ali i nedemokratičnost kod slaganja izbornih lista u 7. izbornoj jedinici.

– U Karlovačkoj županiji HDZ je od 22 jedinice lokalne samouprave u 12 pobijedio. U svima smo imali manji broj glasova nego na izborima 2003. i 2007. godine i normalno da smo analizirali uzroke ovakvog rezultata, rekao je predsjednik ŽO Ivan Vučić dodavši kako sve gledaju s dozom samokritičnosti. Međutim, iako bi po “zapovjednoj odgovornosti” Jadranka Kosor trebala biti suodgovorna za loš izborni rezultat, HDZ-ovci Karlovačke županije oprezno kažu da niti jednom nisu spominjali odgovornost Jadranke Kosor niti bilo koga drugog iz vodstva stranke pa novinari tako danas nisu dobili odgovor kome su skloniji, predsjednici Kosor ili eventualnom protukandidatu Tomislavu Karamarku za kojeg se nagađa da bi mogao preuzeti vodstvo HDZ-a.

– Uzroke lošijih rezultata vidimo u okružju u kojem se odvijala politička utakmica ali i djelomično vlastitoj krivici, no nismo spominjali imena, rekao je još jednom Vučić. Za loš rezultat HDZ-a predsjednik GO Karlovca Damir Jelić sebe smatra suodgovornim.

– Kad smo u Karlovačkoj županiji podbacili za šest tisuća glasova od čega je pet u Karlovcu normalno da sam samokritičani i da bih prozvao sam sebe, kazao je Jelić dodavši kako je to dobar pristup.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest