Komemoracija u Prkosu ponovo na devastiranom spomeniku

Komemoracija u Prkosu ponovo na devastiranom spomeniku

Komemoracija za 1.446 žrtava ustaškog zločina u Prkosu Lasinjskom nedaleko Karlovca u srijedu će biti održana na devastiranoj spomen – kosturnici koja je unatoč više obećanja vlasti i dalje ostala uništena u više vandalskih pohoda u 2010. godini.

Ovo je rečeno na današnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj u organizaciji Županijskog vijeća srpske nacionalne manjine Karlovačke županije i Saveza antifašističkih boraca, a povodom 70. godišnjice obilježavanja ovog strašnog zločina.

Svoje razočaranje nije krila niti donačelnica Lasinje Danica Mičić koja se posebno zauzela da se spomenik obnovi. Kako je kazala, dobiveno je pozitivno mišljenje Ministarstva kulture, prikupljene su ponude od kojih je najjefitnija oko 27 tisuća kuna no sredstva nitko ne želi dati niti je policija išta napravila da se pronađu počinitelji koji su uništili spomenik.

Podsjetimo, da će se zauzeti za obnovu spomenika na prošlogodišnjoj komemoraciji su osim predstavnika lokalne vlasti obećali i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac, predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac, te potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić i Zoran Pusić iz Građanskog odbora za ljudska prava. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest