Karlovac, Kaštela i Solin u kulturno – glazbenoj razmjeni mladih

Karlovac, Kaštela i Solin u kulturno – glazbenoj razmjeni mladih

Tri udruge mladih iz tri hrvatska grada – naša, karlovačka, Kajda, solinska Duga i kaštelanski Trokut mladih, pokrenuli su zajednički projekt kulturno-umjetničke i glazbene suradnje, koji će se odvijati pod imenom “Glazbeni elevator”. Osnovni cilj je aktivnije uključiti mlade u različite programe, a nije pretjerano reći kako je Karlovac svojevrsni uzor i predvodnik ostalima s nizom zanimljivih projekata koje su pokrenuli mladih u posljednjih godinu-dvije i tako napravili prvi korak ka obogaćivanju stalne ponude kulturnih i glazbenih događanja.

Upravo u Karlovcu dogodit će se i prvi konkretan događaj u okviru suradnje, kada će na već i daleko izvan grada poznatom velikom festivalu demo bendova Hermetika, naredne godine krajem travnja i početkom svibnja, nastupiti i bendovi s područja Kaštela.

U kolovozu će, uz međunarodni Dan mladih, karlovački bendovi uzvratiti posjet i zasvirati u Kaštelima, uz organizaciju glazbene radionice.

Napokon, u rujnu će u Solinu biti provedena glazbena edukacija za djecu u dobi od 8 do 12 godina, tiskati brošura “Glazbena fantazija” i održati radionice na temu glazbene kulture.

Da se velike stvari mogu napraviti i s relativno malim sredstvima, ove su udruge pokazale i predviđenim troškovnikom, koji pretpostavlja trošak od 68 tisuća kuna. Ostvarit će ga iz vlastitih sredstava, kao i donacijama i sponzorstvima.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest