Gradski projekti u 2012. Hrvatski dom i Nehajeva, ostale Grad malo rastegnuo

Gradski projekti u 2012. Hrvatski dom i Nehajeva, ostale Grad malo
rastegnuo

Grad Karlovac je jedini od deset hrvatskih velikih gradova koji imaju pozitivu u proračunskim sredstvima, proglašeni smo jednim od najtransparentnijih gradova, na plaće trošimo tek oko 7, 8 posto proračuna što je donja granica u odnosu na ostale gradove dok nismo kreditno zaduženi, odnosno onih par kredita što imamo uskoro ćemo otplatiti, kazao je gradonačelnik Damir Jelić na današnjem druženju s novinarima kojeg tradicionalno upriličuje povodom božićnih blagdana.

Kako se pohvalio, niti jedan projekt nije zaustavljen, već su samo racionalno “rastegnuti” dok već početkom sljedeće godine završavaju tri kapitalna projekta – otvorenje sportske dvorane na Dubovcu, vrtića na Turnju i mosta Banska Selnica – Pokupska Blatnica. Jelić je najavio i projekte u sljedećoj godini, izradu projektne dokumentacije za obnovu Hrvatskog doma i gradnju stambene zgrade u Nehajevoj ulici.

Osim projekata za koje smatra da su uspjesi gradske uprave gradonačelnik je napomenuo da je bilo i onih manje svijetlih strana, na primjer problem s Toplanom. Kako je obećao prošle godine, novinare je pozvao da se pridruže već tradicionalnoj duhovnoj obnovi u Karmelićanskom samostanu Sv. Ilije u Buškom Blatu u Hercegovini gdje će gradski oci i, kako je najavio Jelić, ravnatelji karlovačkih škola ponovno tražiti svoj mir. Ako imaju vremena i volje, mogu im se pridružiti i karlovački novinari.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest