Crpilište na izvoru Zagorske Mrežnice postaje novi turistički proizvod

Crpilište na izvoru Zagorske Mrežnice postaje novi turistički
proizvod

Grad Ogulin dobio je jedinstveni i pomalo neobičan turistički proizvod. Radi se, naime, o Prezentacijskom centru pitke vode “Izvor života”, odnosno izvorišta pitke vode na izvoru Zagorske Mrežnice koji će u budućnosti biti i destinacija za program škole u prirodi, edukaciju, ali i destinaciju na turističkoj “ruti bajke”.

Kako je kazala direktorica Turističkog ureda Ogulina Ankica Puškarić, TZ Ogulina i tvrtka Vodovod i kanalizacija Ogulin potpisali su Sporazum o dugoročnoj poslovnoj suradnji s ciljem prezentacije i promocije bogatih izvorišta pitke vode, edukacije i promocije neophodnosti očuvanja i čistoće pitke vode, održivog razvoja i racionalnog korištenja izvorišta te prezentacije bioraznolikosti izvorišta Zagorske Mrežnice te su osmislili ovaj projekt.

– Suradnici na projektu složili su se da imaju zajednički interes u realizaciji navedenog projekta, tako da Vodovod daje na raspolaganje svoj poslovni prostor (2 prostorije zgrade u Desmericama 112, parkiralište i okoliš kuće), a Turistička zajednica grada Ogulina će uložiti svoj know how i financijska sredstva u realizaciji, promociji i razvoju Centra, kaže Puškarić.

Ideja je da se kreira novi turistički proizvod ali i osigura  održivo korištenje prirodnih resursa. Projekt je sufinanciran od strane Hrvatske turističke zajednice temeljem Javnog poziva za potpore za turističke inicijative i proizvode na turistički nerazvijenim područjima sa 20 tisuća kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest