Šprajcer osumnjičen da je 25.000 € Širiću dao za ulazak u ligu, 15 za suđenje

Šprajcer osumnjičen da je 25.000 € Širiću dao za ulazak u ligu, 15
za suđenje

USKOK je donio nalog o provođenju i proširenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1960. i 1974.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita. Radi se, naime, o Željku Širiću i Karlovčaninu Nevenu Šprajceru.

– Osnovano se sumnja da su se, od 2007. do listopada 2010. godine, prvookrivljenik, član Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza te tijekom sezona 2007./2008. i 2008./2009. povjerenik za suđenje Prve nogometne lige, završnice kupa i mladeži, a tijekom sezone 2009./2010. član Komisije za određivanje sudaca za prvoligaške, drugoligaške i utakmice završnice kupa, i trećeookrivljenik, tajnik jednog nogometnog kluba, dogovorili da će prvookrivljenik osigurati da tom klubu sude suci koji su mu naklonjeni i koji će suditi u njegovu korist, stoji u priopćenju USKOK-a.

Kako navode, nadalje su se dogovorili da će trećeookrivljenik prvookrivljeniku isplaćivati 25.000 eura po sezoni ako nogometni klub na kraju sezone bude prvak i prijeđe u viši rang natjecanja. Nakon što je nogometni klub u sezoni 2009./2010. ušao u prvu ligu, dogovorili su se da će trećeokrivljenik prvookrivljeniku po sezoni, u više rata, isplaćivati 15.000 eura, a prvookrivljenik će zauzvrat klubu osigurati pošteno suđenje kao i suce na pojedinim utakmicama koje klub odabere.

Trećeokrivljenik je u navedenom razdoblju prvookrivljeniku predavao dogovorene novčane iznose. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv trećeokrivljenika.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest