KAbinaši uz dobru svirku izveli i božićni prepad knjigama u Mods Caffeu

KAbinaši uz dobru svirku izveli i božićni prepad knjigama u Mods
Caffeu

Vrlo ugodno iznenađenje mnogobrojnim posjetiteljima priredili su organizatori KAbine na božićnom izdanju ovog projekta. Podijelili su oko 60 knjiga, a interes je bio doista velik pa su, nažalost, oni koji su malo zakasnili, ostali bez poklona, no možda će do njega doći drugim putem vrlo skoro. Naime, sve je zamišljeno kao početak “book crossinga” u Karlovcu.

– Book crossing je pokrenut prije desetak godina u Americi, u Hrvatskoj zasad nije posebno zaživio, no možda će ovo biti dobar korak. Ove knjige prvenstveno su poklon vama, našim gostima, no voljeli bismo da ih uključite u book crossing – kazao je voditelj ove književno-glazbene večeri, nakon čega su posjetitelji mogli saznati više o ovoj zanimljivoj ideji. Book crossing svojevrsna je razmjena knjiga, ali na način da se pročitane knjige, uz prigodnu poruku i opciju da se nalaznik kasnije javi putem web stranice ili na neki drugi način, ostavljaju na javnim mjestima – čekaonicama, klupama u parku, izlozima…sami KAbinaši i gimnazijalci već su započeli s ovom akcijom pa nađete li neku knjigu u gradu, slobodno zavirite u nju, jer vjerojatno nije zaboravljena već s ciljem i nakanom čeka možda baš na vas.

Knjige za ovaj lijep božićni poklon mladim sugrađanima donirali su, abecednim redom: Pero Desović, Marija Graša, Zoran Janjanin, Darko Lisac i Karla Mirčevski. Bilo je tu bestselera, nobelovaca, slavnih pisaca, ali isto tako i karlovačkih autora pa i malih rariteta, poput knjige “Životopis lupeža”, prvi puta izdane daleke 1626. godine.

U glazbenom dijelu KAbine vrlo ugodnih nešto manje od sat vremena posjetiteljima je pružio mladi autorski karlovački bend Slobodan ulaz. Dosad pomalo samozatajni, mnogima su se predstavili po prvi puta i predstavljali vrlo ugodno iznenađenje i svakako su jedno od zanimljivijih imena na karlovačkoj sceni.

KAbina se nastavlja 2. siječnja sa specijalnim izdanjem u Edisonu. Za tu prigodu Edison će ponovno na trenutak imati svoju originalnu namjenu – kino. S početkom u 20 sati, u osvit 2012. godine, u sklopu KAbine bit će prikazan španjolski kultni film iz 70-ih – “La Cabina”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest