Mjesecima traju pregovori s kinoprikazivačima, dinamika projekta u Nazorovoj prespora – moguće nove tužbe?

Mjesto budućeg stambeno - poslovnog centra u Nazorovoj ulici

Umjesto da sve teče po planu, projekt stambeno – poslovnog centra u Nazorovoj ulici mogao bi dovesti do još jedne tužbe, i to one investitora prema Gradu Karlovcu. Kako saznajemo, investitori, tvrtke Pionir i Gradko nisu zadovoljni dinamikom kojim se cijeli projekt kreće, s obzirom da još nije definiran niz stvari koje bi prethodile da se uopće može krenuti u izradu arhitektonsko – urbanističkog natječaja koji je uvjet za gradnju na ovom prostoru.

Nadalje, još uvijek nije napravljen dogovor s kinodistributerima, dok se ne zna niti koji bi trebao biti konačni kapacitet i površina kina. Podsjetimo, još u listopadu smo pisali da u Gradu vrše pregovore s kinodistributerima, te da definitivan dogovor još nije postignut.

– Još traju pregovori oko dolaska kinoprikazivača. Projektnim zadatkom će se odrediti konačni kapacitet i površina kina, poslovnih prostora, stambenih jedinica i garažno parkirnih mjesta, zadnje je što smo saznali iz karlovačke gradske uprave prije nekoliko dana.

Prije dva mjeseca su uklonjene stare kuće na mjestu budućeg Centra Nazorova, te je prostor ograđen. Na redu su ispitivanja, odnosno geomehanička istraživanja kako bi se utvrdio sastav i kvaliteta tla, što je potrebno zbog određivanja dubine iskopa.

Podsjetimo da je od samog početka projekt “Centra Nazorova” imao niz problema. Prvo je bilo poteškoća s rješavanjem imovinsko – pravnih odnosa, vodio se sud s jednim stanarom, pa se zamalo od gradnje i odustalo.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest