Odlična svirka Lizards Exist i nastanak novog djela mlade slikarice na prvoj ovogodišnjoj KAbini

U dobrom raspoloženju i ugodnoj atmosferi protekla je još jedna KAbina na Maloj sceni Hrvatskog doma, prva u 2014. godini. Počela je predstavljanjem bloga (KA)va, koji troje Karlovčana piše o svom omiljenom napitku, predstavljajući tako i zanimljive karlovačke ugostiteljske lokacije i recenzirajući kvalitetu kave u njima. Blog je predstavila jedna od autorica, Anđela Žapčić, koja je ujedno i po prvi puta Karlovčanima predstavila svoje likovne radove. Osim što je tijekom svirke stvorila novo djelo, posjetitelji su mogli razgledati i dosadašnje radove ove talentirane karlovačke srednjoškolke na maloj izložbi.

Koncertni dio pripao je odličnom bendu Lizards Exist koji je predstavio svoju intrumentalnu (ne)space rock glazbu, pomalo psihodeličnu, ali upečatljivu i praćenu vizualima. Još su jednom pokazali kako itekako vrijedi doći na njihov koncert i uspješno zadržali pažnju publike tijekom cijele svirke i u nekoliko navrata dobijali buran aplauz.

Zamjerki njihovom nastupu nema, no iako je to očito imidž koji grade, možda tek mogu razmisliti o zanimljivoj ali “škakljivoj” odluci da sviraju gotovo kontinuirano, prelazeći iz pjesme u pjesmu, jer publici treba određeni vid komunikacije – ne nužno verbalni, dakako, ali barem mogućnost da više ili manje glasnom reakcijom pohvale ili ocijene izvedenu stvar.

U sklopu projekta “Priča za ponijeti” publika je na dar dobila najbolju priču s Natječaja za kratku priču “Zlatko Tomičić” koji provodi Književni krug Karlovac, a to je priča “Ptice” Zagrepčanke Korane Serdarević. Nastavljena je i suradnja sa zagrebačkimVintage Industrial Barom pa su dva posjetitelja nagrađena ulaznicama za njihov program srijedom “Good Vibrations”, odnosno ovog tjedna za metal koncert bendova Free Ride, We Create i Subscale.

Sljedećeg ponedjeljka KAbina je gotovo posve u glazbenom “điru”. Prvi gost je, naime, mladi Karlovčanin Pavle Kocanjer koji je mnoge oduševio svojim sjajnim projektom “Park Sessions”, odnosno svirkama glazbenika (ne samo karlovačkih!) po gradskim parkovima i sličnim zanimljivim lokacijama. Uz razgovor s Pavlom, publika će moći i vidjeti nekoliko takvih park-spotova, ali i uvijek zanimljive “bloopere”, odnosno greške sa snimanja. Nakon toga po prvi puta Karlovčanima će se predstaviti mladi bjelovarski bend Them Moose Rush, a “Priča za ponijeti” je “Baština močvarnog akvarela” Karlovčanke Ivane Čohan.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest