Korak ka raspletu? Hotel Central 11. veljače na javnoj dražbi za (najmanje) 1,2 milijuna kuna

Hotel Central ide na dražbu

Sudbina Hotela Central, nekad karlovačkog ponosa, a odavno već rugla u centru grada, mogla bi za mjesec dana biti izvjesnija. Na Općinskom sudu u Karlovcu, naime, 11. veljače, u podne, bit će javna dražba na kojoj će biti ponuđen Koranin udio u Centralu i to zbog ovrhe koju je pokrenuo Žitoproizvod.

– Općinski sud u Karlovcu u ovršnom predmetu  ovrhovoditelja Žitoproizvod d.d. Karlovac, protiv ovršenika Korana d.d., radi ovrhe na poslovnom udjelu, donio je Zaključak o vrijednosti poslovnog udjela Korane d.d. u Centralu d.o.o., te će poslovni udio biti prodan na javnoj dražbi  koja će se održati 11.02.2014., najavila je glasnogovornica Gradske uprave Ana Župančić.

Taj udio procijenjen je na 2,4 milijuna kuna, a na javnoj dražbi ne smije biti prodan za manje od polovice te vrijednosti. Potencijalni kupci, žele li sudjelovati na dražbi, moraju uplatiti jamčevinu u iznosu od 10 posto procijenjene vrijednosti, a hoće li ih biti i koliko, znat će se tek na dan ročišta.

Hotel Central krasio je središte Karlovca od 1894., no više od dva desetljeća stoji zatvoren i, većinom, uništen. Svojedobno je Grad, koji je suvlasnik Hotela, imao različite planove za njegovo oživljavanje, od ugostiteljskog objekta do učeničkog, odnosno, studentskog doma. Bio bi to značajan doprinos oživljavanju stare gradske jezgre, no planovi su do sad ostali neostvareni. Kao i oni o Starom placu, Oružani, Velikoj vojarni, Radićevoj…

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest