Drama u Grabriku: Umirovljenici u lisicama deložirani iz stana – sinu bili jamci za pozajmicu

– Zovite novinare i Hitnu, molim vas! Čujete me? Molim vas k’o Boga, zovite Hitnu, srce će mi stati, odzvanjali su jutros hodnikom ispred stana, u Ulici kralja Petra Krešimira IV, vapaji Mirke Margeta-Ozimec.

Točno u devet sati počela je mučna deložacija bračnog para, umirovljenika Mirke i Ivana Ozimeca iz stana na 8. katu jer ga nisu ispraznili i prepustili novom vlasniku. Sudska ovršiteljica i policija molili su ih da napuste stan, objašnjavali da je sudsko rješenje takvo i da ga oni samo provode, no supružnici to svojevoljno nisu željeli učiniti.

Do novinara, koji su morali biti na udaljenosti od nekoliko metara, povremeno su dopirali dijelovi razgovora, ponajprije Mirkina preklinjanja i jecaji.

– Nemojte mi stiskati ruke! Što radite to? Zovite mi Hitnu! Imam problema s tlakom… Nemojte mi Ivicu dirati? Tko je lupio moga Ivicu? Zašto ga lupate nogom? On ima bolesno srce! Nemojte mi ruke dirat’! Skinite mi ovo su ruku, lijepo vas molim, govorila je Mirka Margeta-Ozimec.

– Ili ćete sami izaći ili ćemo vas nositi, kazao je muškarac, vjerojatno policajac.

– Neću bez mog Ivice! Ne idem bez mog Ivice!, vikala je Mirka Margeta – Ozimec.

Policajci su je uskoro iznijeli iz stana i odnijeli u dizalo, pa u policijski kombi. Vratili su se potom po njena supruga. Imao je lisice na rukama, kao i ona, ali i okrvavljenu glavu. U pratnji policije, sam je ušao u dizalo, izašao iz zgrade, ušao u kombi.

I kola Hitne došla su u međuvremenu, no Ozimecima, nakon razgovora s jednim od policajaca, nisu prilazili jer će ih, koliko smo uspjeli načuti, pregledati u policijskim prostorijama. Tamo su, pretpostavljamo, krenula potom oba vozila, i “marica” i Hitna.

Trenutak zatim radnici, s kutijama u rukama, uputili su se po stvari u stan u kojem su do jutros živjeli Ozimeci.

A, po riječima Mirke Margeta-Ozimec, bez stana su ostali jer su, zbog pozajmice koja je trebala njihovu sinu, s muškarcem iz Zagreba potpisali, umjesto hipoteke na stan, kupoprodajni ugovor. Tvrdi da je sin tu pozajmicu vratio, ali oni stan nisu dobili natrag. Ovršni postupak završio je prisilnim iseljenjem.

O zakazanoj deložaciji novinare je obavijestila udruga Stop deložacijama, no kako se radilo o sporu između privatnih osoba, a ne pojedinca i, primjerice, banke, na ovu deložaciju nisu dolazili. Nije, koliko je novinarima poznato, bilo ni sina Ozimčevih, niti ovrhovoditelja – novog vlasnika stana. Njegov odvjetnik nije želio dati nikakvu izjavu, kazavši da žuri.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest