Revoltirani Vuljanić: DORH s Bajićem na čelu, obavlja funkciju državnog lešinara nad političkim mrtvacima

– U Hrvatskoj ne vlada pravo, nego politika i Državno odvjetništvo, ovakvo kakvo jest, nije organ pravosuđa nego politike! Policija kaže da je zakon prekršen, a DORH da to i nije tako!? Ono ne funkcionira u interesu države i građana, nego politike. I u ovom slučaju županijskog Prostornog plana to su pokazali i dokazali, ustvrdio je na današnjoj pressici Udruge za zaštitu okoliša Nikola Vuljanić.

Podsjetio je kako je još 2008. on kao tadašnji županijski vijećnik, a potom i Udruga, podnio zahtjev za provođenjem istražnih radnji nad postupkom Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije, upozoravajući da nije provedena javna rasprava niti ishođena potrebna mišljenja ministarstava. Godinama se s tim zahtjevom ništa nije događalo.

– Nakon promjene državne vlasti, Državno odvjetništvo se osvijesti i pokrene postupak, ali ne zbog naših prijava, nego novinskog članka s našim izjavama. Ne zovu autora, nego nas na razgovor u policiju, pa su Biserka Schmuck i Žarko Kotur bili po desetak sati, ja tri-četiri, i policija sastavi izvješće. U njemu se, na osam mjesta, kaže da je prekršen zakon, da nije poštivan zakon i slično, i to se pošalje Odvjetništvu u Karlovcu. Ono uzme na znanje i kaže da nema elemenata kaznenog djela?! A to znači da se neki zakoni mogu kršiti i da neki mogu kršiti sve zakone! Ne oni koji prodaju sir uz cestu, oni ne smiju, izjavio je Vuljanić.

U nekoj zemlji vladavina prava znači da zakoni jednako vrijede za sve, no, po Vuljanićevim riječima, to kod nas nije tako.

– Naš DORH, s g. Bajićem na čelu, koji provodi takvu politiku već desetljećima, zapravo provodi zakone nad onima koji se ne mogu oduprijeti, dakle nemaju niti političku niti financijsku snagu, i nad onima koji su politički mrtvi, pa obavlja funkciju državnog lešinara. Kad netko politički pogine, možete računati da će se ono iz ladice što stoji godinama izvaditi i da će g. Bajić i njegovi kolege pokrenuti postupke protiv onoga tko nema političke moći, poručio je Vuljanić.

Odgovarajući na pitanje što Udruga, koja i dalje tvrdi da je važeći Prostorni plan Karlovačke županije nezakonito izmijenjen, može učiniti, kazao je da će izvijestiti Europsku komisiju i Odbor za zaštitu okoliša.

– Ali što to vrijedi ako ovdje društvo ne vidi da je nešto loše, da je situacija kafkijanska? Možemo samo vrištati, zaključio je Vuljanić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest