KAbina: Prepuna Scena uz odličnu svirku blues banda Soul Radio i nove priče Zorana Janjanina

Organizatori KAbine, karlovačka udruga Studio 8, mogu zaista biti vrlo zadovoljni očitom prepoznatljivošću u gradu, jer na prvi pogled nezahvalni ponedjeljak postao je za mnoge večer za izlazak, a unatoč početku fakulteta i škole nakon zimskih praznika broj posjetitelja ne samo da se nije smanjio nego je sinoćnja KAbina bila možda i najposjećenija ove sezone.

Publika je vrlo dobro napunila Scenu već za vrijeme književnog dijela programa i predstavljanja nove zbirke priča izvrsnog mladog karlovačkog pisca Zorana Janjanina “Crno na crno”. Uz njega gostovao je i Ivan Sršen ispred izdavača Sandorfa, koji je jasno najavio da za Janjanina čuva “otvorenu poziciju” kada god se pojavi s nekim novim djelom. U dobro prepoznatljivom stilu, oporom i ciničnom, a vrlo često jednako duhovitom, Zoran Janjanin ovog puta progovora o crnoj “big brotherovskoj” budućnosti na hrvatski način, ali i o puno težoj temi, odnosno poziciji Srba koji su odabrali Hrvatsku kao svoju domovinu i uz sve ratne nedaće koje su proživljavali s Hrvatima, morali osjećati i njihovu nepovjerljivost, podozrenje, ponekad i otvoreni animozitet.

Posebno se to odnosi na sjajnu priču “Gubilište”, koju, volite li književnost, nikako nemojte propustiti pročitati. A, ako ne volite, možda je uz ovu i ostale Janjaninove priče zavolite.

Uslijedila je odlična svirka karlovačko-dugoreškog benda Soul Radio, koji je “kratko i jasno” objasnio zašto je bio finalist Croatian Blues Challengea. Zaista izvanredna svirka zaokupirala je publiku do te mjere da je jedina sveopća “zamjerka” nakon koncerta bila ta da je bilo – prekratko. Nije Soul Radio tako kratko svirao, već je više bila riječ o tome da je u ovoj odličnoj svirci svatko od posjetitelja mogao uživati još barem toliko.

Kao i za Janjaninove priče, onima koji nisu bili na KAbini može se samo savjetovati da čuju li da negdje svira Soul Radio – nikako ne propuste još jednom ovaj pravi glazbeni užitak.

Sljedećeg ponedjeljka na KAbini će se izložbom fotografija predstaviti mladi karlovački autor Tin Vučković. Nakon toga, Tin će fotoaparatom bilježiti atmosferu na KAbini, a fotke će biti izravno projicirane na velikom platnu. Glazbeni gost je vrlo zanimljivi i osebujni zagrebački kantautor Miki Solus.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest