Goran Radman na tribini u Karlovcu dva sata odgovarao na pitanja građana o HRT-u

– … Pa mogli bi održati i sjednicu gradske skupštine!   Najčešća pitanja bila su vezana uz ostanak karlovačkog dopisništva, ili kako ga je Radman nazvao “mjestom troška”! – Karlovac ne ostaje bez HRT-a, nego će dopisništvo drugačije funkcionirati jer želimo primijeniti nove tehnologije rada – rekao je između ostaloga glavni ravnatelj HRT-a i nastavio – HRT će ostati u Karlovcu, ali s drugim tehnologijama… Prisutne je dakako zanimalo što će biti s petero zaposlenih u karlovačkom  tv-dopisništvu, na što nije dan konkretan odgovor. Također još uvijek nije poznato i na koji će način biti reorganizirano karlovačko dopisništvo HRT-a. Potvrdio je međutim da će HRT u Karlovcu drugačije raditi?!

Osvrnuo se i na sastanak sa županima iz županija u kojima je najavljeno gašenje dopisništava.

Hrvatska radiotelevizija nema namjeru niti očekuje usluge županija u participiranju i pomoći u financiranju dopisništva što su nam predlagali – kaže Radman smatrajući da HRT to treba mora sam rješavati kako bi zadržali nepristranost rada. Najavio je i da uskoro ponovno dolazi u Karlovac, ovoga puta na sastanak sa županom i gradonačelnikom, gdje bi se raspravljalo o smanjenju troškova ovdašnjeg “mjesta troška”. Ponovio je da Grad i Županija ne smiju izravno sudjelovati zbog europskih normi i standarda vezanih uz nacionalne televizijske kuće.

Radman je najavio da će se restrukturirati cijeli sustav HRT-a i to ne samo preko otpuštanja radnika, iako se planira smanjiti broj zaposlenih do negdje 700 zaposlenika.  Trenutno oko 380 zaposlenih ima jedan od uvjete za odlazak mirovinu.

Dio ljudi bi trebao ostati, jedni će dobiti razmještaj, a neki otkaz ugovora o radu – rekao je Goran Radman koji je djetinjstvo proveo u Karlovcu, polazeći OŠ “Mile Mraović Simić”, a i rakovački je gimnazijalac.

Veliki problem je dotrajala oprema cjelokupnog HRT-a, a čuli smo i da je kamera u karlovačkom dopisništvu starija je od 27 godina! Radman je naglasio da HRT počinje s ulaganjima u nove tehnologije jer je to neophodno za daljnje funkcioniranje nacionalne televizije, a dio tog projekta je i karlovačko dopisništvo. S novom organizacijom rada krenulo bi se od ove jeseni. Rekao je i da je HRT prošlu godinu završio s 95 milijuna kuna u plusu, ali i da nažalost još uvijek više troše nego što zarađuju. Smatra da će trebati nekoliko godina poslovati pozitivno da se minusi u poslovanju koji nisu mali saniraju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest