Građani nadgledaju toplanu: Provjerite koliki je utrošak energije u toplinskim stanicama

Preporučamo svim predstavnicima stanara da provjere ukupno potrošenu toplinsku energiju na razini toplinske stanice za 12. mjesec 2012. i 12. mjesec 2013. godine, te da, u slučaju veće potrošnje toplinske energije prošli mjesec u odnosu na prosinac 2012. godine, zatraže od Gradske toplane datum baždarenja kalorimetra (mjerila potrošnje toplinske energije) u njihovoj toplinskoj stanici i provjeru ispravnosti istoga od strane ovlaštene pravne osobe, rekao je Davor Bajs, koordinator građanskog pokreta Građani nadgledaju toplanu.

Kako navodi u novom priopćenju, na provjeru ispravnosti kalorimetra svi stanari imaju pravo, prilikom čega provjeru plaćaju sami ukoliko se pokaže da je kalorimetar u ispravnom stanju, dok su plaćanja oslobođeni ukoliko se pokaže da kalorimetar nije bio u ispravnom stanju.

–  Preporučamo da provjeru ispravnosti kalorimetara svakako zatraže predstavnici stanara onih zgrada koje su imale veću potrošnju u prosincu 2013. u odnosu na prosinac 2012. godine, a većina je stanova opremljena razdjelnicima topline i termostatskim ventilima, dodaje Bajs.

Predstavnike stanara na obraćanje Gradskoj toplani mogu uputiti i sami stanari jer se na svakom pojedinačnom računu može pročitati ukupna potrošnja toplinske energije za sve stanove priključene na jednu toplinsku stanicu. U slučaju bilo kakvih nejasnoća pozivamo zainteresirane korisnike toplane da nam se obrate na grijanje.ka@gmail.com, pa ćemo uz uvid u njihov račun savjetovati trebaju li zatražiti provjeru toplaninog kalorimetra u toplinskoj stanici ili ne.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest